Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, okulu, pınaraltı, trabzon

Pınaraltı İlköğretim Okulu Of Trabzon

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pınaraltı İlköğretim Okulu Of Trabzon

Pınaraltı İlköğretim Okulu Hakkında - Pınaraltı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Pınaraltı İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Pınaraltı İlköğretim Okulu Resimleri

Pınaraltı İlköğretim Okulu Trabzon Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur
Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Pınaraltı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Pınaraltı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Pınaraltı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Pınaraltı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: PINARALTI İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: PINARALTI İLKÖĞRETİM OKULU
Telefon Numarası: 4627862866

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz; 1961 yılında Pınaraltı İlkokulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır Tek kat olarak karataştan inşa edilmiştir İçerisinde üç sınıf, bir öğretmenler odası ve bir idareci odası bulunmaktadır Okul bahçesi içinde öğretmen lojmanıda mevcuttur Açıldığında 57 öğrencisi bulunan okulumuzun zamanla öğrencisi artmış, öğretmen lojmanının odaları sınıf olarak kullanılmıştır 1985 yılında köyümüzde açılan Karaca Çay Fabrikası, köyümüzün çehresini tamamiyle değiştirmiştir Öyle ki, fabrikaya çalışmak için gelen insanların oluşturduğu nüfus fazlalığı okulumuza da yansımıştır Artan öğrenci sayısına okulumuzun fiziki yapısı cevap veremez hale gelmiştir

1997 yılında kabul edilen 8 yıllık zorunlu eğitim yasası sonucu okulumuzun adı �Pınaraltı İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir Okulumuzdaki öğretimin 5 yıllık olması; 6-7-8 sınıflarda okuyan öğrencilerimizin taşımayla yakın ilköğretim okullarına gönderilmesine neden olmuştur Bu sebeple köyümüze 8 yıllık bir ilköğretim okulu açılması zorunlu hale gelmiştir

2003 yılında inşasına başlanan yeni okul binamız, 2004-2005 eğitim öğretim yılında açılarak hizmet vermeye başlamıştır Bugün itibariyle 350 öğrenci ve 21 öğretmenle eğitim-öğretim çalışmalarını sürdürmetedir

OKUL BİNASININ ÖZELLİKLERİ:

Pınaraltı İlköğretim Okulu; proje tipi olarak 2001 yılında ihalesi yapılmış, 2004 yılında yapımı tamamlanarak 2004-2005 eğitim-öğretim yılında açılmıştır Okul; 3 katlı olup, 13 dersliği, müdür odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, bilgisayar sınıfı, laboratuar, kütüphane, okul öncesi sınıf, konferans salonu(çok amaçlı salon) mevcuttur Okul binası kaloriferlidir Ayrıca özürlü öğrenciler için asansör mevcuttur Okul bahçesi geniş olup, çevresi ağaçlandırılmıştır (Okul;3500 metre kare arazi üzerine kurulmuş olup,2500 metre karesi oyun alanıdır)

Rıza ERCİHAN

Of Pınaraltı İlköğretim Okulu Müdürü

OKULUN MİSYONU:

BİZ; bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, sorunları; veli-öğrenci-çevre-okul işbirliği ile günün koşullarına uygun standartları yakalayarak çözme ,öğrencilerin ; işbirlikçi, sorumluluk sahibi, saygılı, bilgili, becerili, kendine güvenen ve girişimci bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak , onlara ; bilgiye ulaşma yollarını,gelişen teknolojiye uyum sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırmak, bir üst öğrenime ve hayata hazırlayıcı tüm bilgi-beceri-tutum ve davranışları kazandırmak, takım çalışmasını ön plana çıkararak araştırıcı ve yaratıcı öğrenci yetiştirmek için VARIZ

OKULUN VİZYONU:

BİZ; aklın ve bilimin ışığı altında sahip olduğu değerlerin bilincinde olan ve değerleri üretime yönelik olarak kullanabilen , aile ( birey )-eğitim-toplum ilişkisinin son derece sağlam ve işler olduğu, ülkemiz bağımsızlığı ve devamlılığı için ortak çıkar birliği içinde olabilen ,laik ve sosyal hukuk devletinden yana,cumhuriyetine sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş bireylerden oluşan, güçlü bir toplum oluşturmak adına; aklını kullanan,soru sormaktan çekinmeyen, düşleyen ve düşünen, çalışkan, üretken ve yaratıcı,toplumsal sorunlara duyarlı, öz değerlerine saygılı, iletişim becerileri gelişmiş, aydın bireyler yetiştirmek için VARIZ

mebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com