![]() |
Milli Saraylar Anaokulu İstanbul Beşiktaş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milli Saraylar Anaokulu İstanbul BeşiktaşMilli Saraylar Anaokulu Hakkında - Milli Saraylar Anaokulu Tanıtım - Milli Saraylar Anaokulu Resimleri - Milli Saraylar Anaokulu İletişim Bilgileri Milli Saraylar Anaokulu İstanbul Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ulaşabilirsiniz ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: İSTANBUL / BEŞİKTAŞ Adı: MİLLİ SARAYLAR ANAOKULU Adresi: ABBASAĞA MAH ![]() ![]() LOJMANLARI İÇİ C BLOK BEŞİKTAŞ Telefon Numarası: 2122271695 Faks Numarası: 2123278017 E-mail Adresi: bilgi@msa ![]() ![]() Web Adresi: Hoşgeldiniz Vizyonumuz Mili Saraylar Anaokulunun vizyonu; çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile ulusal ve uluslararası düzeyde bilinen ve tercih edilen bir kurum olmaktır ![]() * Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların, plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve özdisiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan, * Çocukların bilgi edinmede oyun, gözlem ve duygularını kullanarak hem kendilerini ve birbirlerini tanımaya, hem de dünyanın nasıl işlediğini anlamaya çalışmalarını teşvik eden, * Çocuğun öğrenmede etkin, seçici ve karar verici, öğretmenin ise daha pasif, teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlayan, * Çocuğun öğrenme ve bilgi edinmede zihinsel kapasitesini kullanabilmesi için çevre ile etkileşimini sağlayan, * Çocukların bireysel ilgilerine göre, okul içinde bilim odası, sanat odası, müzik odası gibi alanlar oluşturabilen, * Aydınlatma, ses düzeni, güvenlik, havalandırma, temizlik, yaşam/oyun alanı konularında uluslararası standartlara uyan ve yeni standartların geliştirilmesi için yol gösteren, * Toplumun özelliklerine uygun ancak evrensel özellikleri de göz ardı etmeyen, * Personelinin yüksek motivasyonla çalıştığı ve bu motivasyonun getirdiği olumlu özellikleri çocuklara yansıttığı, * Çalışanlarının ve velilerinin bu okulda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, * Çocuklara, onların daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak kaliteli eğitim veren, * Tüm okulöncesi alanında çalışanlarla karşılıklı etkileşim içinde, şeffaf, geri bildirimlere dayalı istekler doğrultusunda gelişmeye açık, * Personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, bilime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren, bir okul olmaktır ![]() Misyonumuz Milli Saraylar Anaokulu’nda, öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler ![]() ![]() Kurumumuzda açık kapı politikası izlenmektedir; başta velilerimiz olmak üzere isteyen herkes, yuva ve anaokulumuzu ziyaret edebilir ![]() Milli Saraylar Anaokulu, okulöncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederken, sadece çocuklarımıza değil yetişkinlere de günümüz toplumsal ve eğitim koşullarına uygun bilgi vererek, her açıdan ülkemizin en iyi ve diğer benzer kurumlara liderlik edebilecek okullarından biri olmayı hedef edinmiştir ![]() İlkelerimiz * Öğrenci merkezli eğitim temel ilkemizdir ![]() * Biz duygusunu geliştirmek, birlikte verimli çalışmak, demokratik ve katılımcı olmak, lider olmak, ekip çalışmasına önem vermek, sevgi, saygı, hoşgörü ve güvene dayanan bir ilişki gerçekleştirmek, * Veli ile işbirliği içinde çalışmak ![]() * Çocuklarımızın sorumluluk yüklenerek kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak ![]() * Kendi hakkını koruyarak, başkalarının hakkına saygı duymayı öğretmek ![]() * Özgüveni geliştirerek öğrenme istek ve merakını arttırmak ![]() * Beceri ve yaratıcılığını geliştirerek etkin öğrenme metodunu uygulamak ![]() * Renkli dünyalarını oyun ve müzikle, dans ve sporla, tiyatro ve resimle hayatı keşfetmelerine ve görüş alanlarını geliştirmeye destek olmak ![]() * Her yaşta insanla sağlıklı ilişki kurabilmesini ve hoşgörülü olabilmesini sağlamak ![]() * Hayal kırıklıklarının üstesinden gelebilmesine, sorunlara akılcı ve yaratıcı çözümler bulmasına katkıda bulunmak ![]() * Öğrenmenin çok zevkli bir uğraş olduğunu keşfetmesinde yardımcı olmak ![]() * Arkadaşlık ve dayanışma duygusu gelişmiş, toplu yaşamdaki görevlerini yerine getirebilen mutlu bireyler yetiştirmek ![]() * İçinde yaşadığı dünyayı ve tüm canlıları, ailesini, ülkesini seven, sosyal, özgüveni yüksek ,mutlu bireyler olmaları için çalışmak ![]() * Takım çalışmasının olumlu sonuçlarını yaşamasını sağlamak ve grup dinamiği içinde aktif katılımı teşvik etmek ![]() * Paylaşan, çevresine duyarlı, en önemlisi ruh sağlığı yerinde, güzel ahlak sahibi çocuklar yetiştirmek ![]() * Her öğrenciyi kendi kapasitesinin en üst noktasına ulaştırmak ![]() Milli Saraylar Anaokulu Resimleri ![]() ![]() ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|