![]() |
Gazipaşa İlköğretim Okulu Merkez Trabzon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gazipaşa İlköğretim Okulu Merkez TrabzonGazipaşa İlköğretim Okulu Hakkında - Gazipaşa İlköğretim Okulu Tanıtımı - Gazipaşa İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Gazipaşa İlköğretim Okulu Resimleri ![]() Gazipaşa İlköğretim Okulu Trabzon Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Gazipaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Gazipaşa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: TRABZON / MERKEZ Adı: GAZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Ortahisar Mah ![]() ![]() Telefon Numarası: 4623211934 Faks Numarası: 4623230615 TARİHÇESİ Gazipaşa ilköğretim okulu binası, 19 ![]() ![]() 1870 yılında Abdülaziz zamanında mülki Rüştiye(orta okul )olarak açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Okul 1879 yılında ücretli”HAYRİYE MEKTEBİ” oldu ![]() ![]() ![]() ![]() 1881 yılında okulu adı ,Askeri Rüştiye ‘ye (Askeri ortaokula)çevrildi ![]() 1913-1914 yıllarında Askeri Rüştiye adı kaldırıldı ![]() ![]() Rus’ların Trabzon’u işgalinde okul hastaneye çevrildi ![]() ![]() ![]() 1937 yılında üst kat sınıflarına çıkılırken merdivenlerin çökmesi ve birkaç öğrencinin yaralamasından sonra, okul şimdiki “Verem Savaş Dispanseri’nin bulunduğu yerdeki Ruhi Ünal Bey’e ait binaya taşındı ![]() 1937 yılında duvarları kalmak üzere okul yıkıldı, onarımı yapıldı ![]() ![]() Okulların 8yıl kesintisiz olması nedeniyle, 1997-1998 eğitim öğretim yılında okulun ismi “Gazipaşa İlköğretim Okulu” olarak değiştirilerek 8 yıllık kesintisiz hizmete başlamıştır ![]() Okulun arsasının tamamı 2419 metre kare, okulun inşa edildiği taban alanı 520 metre karedir ![]() ![]() Okul iki kattan oluşmakta olup, 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuz her yıl yaklaşık olarak %90 oranında üst öğrenime öğrenci göndermektedir ![]() 2001- 2002 Eğitim- öğretim yılında futbol birinciliği, Grup birinciliği ve yarıfinal üçüncülüğü almıştır ![]() Okulumuzun anasınıfı 1993- 1994 Eğitim Öğretim yılında 25 öğrenci ile eğitime açılmış olup halen eğitime devam edilmektedir ![]() MİSYONUMUZ; Ülkemizin çağdaş insan yetiştirme politikalarının temel kaynağı olarak; Yüce Önder Atatürk’ün Büyük Türkiye İdeali’ne ulaşmayı hedefleyen; ailesine, vatanına, milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan; küçüklerine karşı merhamet, büyüklerine hürmet gösteren; bilgili, görgülü, saygılı, ahlaklı nesiller yetiştirmektir ![]() VİZYONUMUZ; Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen nesillerin yetiştiği; bütün öğrencilerin, akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede, bölgede ve ülkede “Model Okul” olmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|