|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
100, ilköğretim, karaman, okulu, yollarbaşı, yıl |
![]() |
Yollarbaşı 100. Yıl İlköğretim Okulu Karaman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yollarbaşı 100. Yıl İlköğretim Okulu KaramanKaraman Yollarbaşı 100 ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuz ilk olarak 1928 yılında yeni alfabenin kabulü ile köyün ortasında Hasan Hüseyin GÜNEŞ adlı şahsın evinde eğitim öğretime başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1943 yılında şu anki mevcut binanın yerinde olan eski bina yapılmış olup bu tarihten sonra eğitim öğretime burada 5 sınıf olarak devam edilmiştir ![]() 1955 yılında kasabanın adının Yollarbaşı olarak değiştirilmesi üzerine okulun adı da Yollarbaşı İlkokulu olarak değiştirilmiştir ![]() ![]() Öğrenci sayısının artması kasabada ikinci bir okul ihtiyacını ortaya çıkarmış olup 1981 yılında Kasabanın Hacıilyas mahallesine yeni bir okul yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1991 yılında Atatürk ilkokulu binası yıkılarak aynı yere 7 derslikli şu anki birinci kademenin ders gördüğü bina yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci sayısının zamanla azalması sonucu 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İletişim Adresi: Yollarbaşi Kasabasi 100 ![]() Telefon Numarası: 3382345053 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|