Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
100, ilköğretim, karaman, okulu, yollarbaşı, yıl

Yollarbaşı 100. Yıl İlköğretim Okulu Karaman

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yollarbaşı 100. Yıl İlköğretim Okulu Karaman

Karaman Yollarbaşı 100 Yıl İlköğretim Okulu Hakkında - Yollarbaşı 100 Yıl İlköğretim Okulu Tanıtım - Yollarbaşı 100 Yıl İlköğretim Okulu Resimleri - Yollarbaşı 100 Yıl İlköğretim Okulu İletişim

Okulumuz ilk olarak 1928 yılında yeni alfabenin kabulü ile köyün ortasında Hasan Hüseyin GÜNEŞ adlı şahsın evinde eğitim öğretime başlamıştırBu yönüyle okulumuz Cumhuriyet tarihinin ilk okullarından biridirOkulun ilk adı İlisıra Köyü İlkokuludurOkulumuzda bir süre 3 sınıfı bitirene diploma verilmiştirDaha sonra 3 sınıfı bitirenler 5 yıllık zorunlu eğitimi Kazımkarabekir’de tamamlamışlardır

1943 yılında şu anki mevcut binanın yerinde olan eski bina yapılmış olup bu tarihten sonra eğitim öğretime burada 5 sınıf olarak devam edilmiştir

1955 yılında kasabanın adının Yollarbaşı olarak değiştirilmesi üzerine okulun adı da Yollarbaşı İlkokulu olarak değiştirilmiştir1972 yılında bugünkü idari bina yapılarak Yollarbaşı Ortaokulu açılmıştır

Öğrenci sayısının artması kasabada ikinci bir okul ihtiyacını ortaya çıkarmış olup 1981 yılında Kasabanın Hacıilyas mahallesine yeni bir okul yapılmıştırMevcut Yollarbaşı İlkokulunun adı Yollarbaşı Atatürk İlkokulu olarak değiştirilmiştirYeni açılan okula da Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün doğumunun 100 yılı olması nedeniyle 100 Yıl İlkokulu ismi verilmiştir

1991 yılında Atatürk ilkokulu binası yıkılarak aynı yere 7 derslikli şu anki birinci kademenin ders gördüğü bina yapılmıştır040319991 tarihinde Atatürk İlkokulu ile Yollarbaşı Ortaokulu birleştirilerek Yollarbaşı Kasabası İlköğretim Okulu adını alır

Öğrenci sayısının zamanla azalması sonucu 25081997 tarihli Milli Eğitim Müdürlüğü İcra Kurulu kararı ile 100 Yıl İlkokulu ve Yollarbaşı Kasabası İlköğretim Okulu birleştirilerek Yollarbaşı 100 Yıl İlköğretim Okulu adını alır

İletişim

Adresi: Yollarbaşi Kasabasi 100Yil ilköğretim Okulu-Karaman
Telefon Numarası: 3382345053

biz - wwwmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com