Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hud, suresi

Hûd Sûresi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hûd Sûresi

107

Eğer Allah sana herhangi bir zarar verecek olursa, bil ki onu, O’ndan başka giderebilecek yoktur Eğer sana bir hayır dilerse, O’nun lütfunu engelleyebilecek de yoktur O bunu kullarından dilediğine eriştirir O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

108

De ki: “Ey insanlar, size Rabbinizden gerçek (Kur’an) gelmiştir Artık kim doğru yola girerse ancak kendisi için girer Kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapar Ben sizden sorumlu değilim

109

(Ey Muhammed!) Sana vahyolunana uy ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret O, hüküm verenlerin en hayırlısıdır

11 - HÛD SÛRESİ

Mekke döneminde inmiştir 123 âyettir Sûre, adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden almıştır Sûrede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir

Bismillahirrahmânirrahîm

1,2

Elif Lâm Râ1 Bu Kur’an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır (De ki “Şüphesiz ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim

3

Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra da O’na tövbe edin ki sizi belirlenmiş bir süreye (ömrünüzün sonuna) kadar güzel bir şekilde yararlandırsın ve her fazilet sahibine faziletinin karşılığını versin Eğer yüz çevirirseniz, ben sizin adınıza büyük bir günün azabından korkuyorum

4

Dönüşünüz ancak Allah’adır O, her şeye hakkıyla gücü yetendir

5

İyi bilin ki onlar, O’ndan gizlenmek için, kalplerindeki düşmanlığı gizliyorlar Yine iyi bilin ki, elbiselerine büründükleri zaman bile, Allah onların gizlediklerini de, açığa vurduklarını da bilir Çünkü O, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com