![]() |
Kâfirûn Sûresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kâfirûn Sûresi109 - KÂFİRÛN SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir ![]() ![]() ![]() Bismillahirrahmânirrahîm 1 ![]() De ki: “Ey Kâfirler!” 2 ![]() “Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem ![]() 3 ![]() “Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz ![]() 4 ![]() “Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim ![]() 5 ![]() “Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz ![]() 6 ![]() “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır ![]() 110 - NASR SÛRESİ Medine döneminde inmiştir ![]() ![]() Bismillahirrahmânirrahîm 1,2,3 ![]() Allah’ın yardımı ve fetih (Mekke fethi) geldiğinde ve insanların bölük bölük Allah’ın dinine girdiğini gördüğünde, Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O’ndan bağışlama dile ![]() ![]() 111 - TEBBET SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir ![]() ![]() Bismillahirrahmânirrahîm 1 ![]() Ebû Leheb’in elleri kurusun ![]() ![]() 2 ![]() Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı ![]() 3 ![]() O, bir alevli ateşe girecektir, 4,5 ![]() Boynunda bükülmüş hurma liflerinden bir ip olduğu halde sırtında odun taşıyarak karısı da (o ateşe girecektir) |
![]() |
![]() |
|