![]() |
Neml Sûresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neml Sûresi27 - NEML SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bismillahirrahmânirrahîm 1 ![]() Ta-Sîn ![]() ![]() 2,3 ![]() Kur’an, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahirete de kesin olarak inanan mü’minler için bir hidayet rehberi ve bir müjdedir ![]() 4 ![]() Şüphesiz, ahiret hayatına inanmayanların işlerini biz kendilerine güzel göstermişizdir de o yüzden bocalayıp dururlar ![]() 5 ![]() Onlar, azabın en kötüsü kendilerine has olan kimselerdir ![]() ![]() 6 ![]() Şüphesiz bu Kur’an sana, hüküm ve hikmet sahibi, hakkıyla bilen Allah tarafından verilmektedir ![]() 7 ![]() Hani Mûsâ ailesine, “Ben bir ateş gördüm, ondan size bir haber, yahut ısınasınız diye bir kor ateş getireceğim” demişti ![]() 8 ![]() (Mûsâ) Ateşe varınca ona şöyle seslenildi: “Ateşin başındaki de çevresindekiler de kutlu olsun! Âlemlerin Rabbi olan Allah eksikliklerden uzaktır ![]() 9 ![]() “Ey Mûsâ! Gerçek şu ki, ben mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah’ım ![]() 10 ![]() “Değneğini at ![]() ![]() ![]() 11 ![]() “Ancak kim zulmeder de sonra (yaptığı) kötülüğün yerine iyilik yaparsa bilsin ki şüphesiz ben çok bağışlayıcıyım, çok merhamet edenim ![]() 12 ![]() “Elini koynuna sok; Firavun’a ve onun kavmine gönderilen dokuz mucizeden biri olarak, kusursuz bembeyaz olarak çıksın ![]() ![]() 13 ![]() Nitekim âyetlerimiz kendilerine gerçeği gösterecek biçimde gelince, “Bu apaçık bir sihirdir” dediler ![]() |
![]() |
![]() |
|