Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, batı, bornova, çimento, ilköğretim, izmir, okulu

Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Bornova İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Bornova İzmir

Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Hakkında - Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Tanıtım - Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Resimleri - Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu İletişim

Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzun temeli; 1986 yılının mart ayında " Kendi Okulunu Kendin Yap" kampanyası çerçevesinde Batı Anadolu Çimento Sanayii AŞ tarafından atılmış, 1986 yılının eylül ayında bitirilmiştir Batı Anadolu Çimento AŞ okula kendi ismini vererek Milli Eğitim Baknlığı'na devretmiştir
1986-1987 Eğitim Öğretim yılında eğitim ve öğretime açılan okulumuzun okul müdürlüğüne Sayın Mustafa SARITOPRAK atanmıştır
Okulumuz yine aynı yıl eğitim ve öğretimine 9 derslik, 135 öğrenciyle başlamış, 1990-1991 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar norma öğretim yapmıştır
1990-1991 Eğitim Öğretim yılında çift öğretime geçilmiş, bir derslik te Ana sınıfı olarak açılmıştır

1996-1997 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar ilkokul olarak sürdürülen eğitim öğretim çıkarılan 8 yıllık kesintisiz eğitim yasası gereği 1997-98 eğitim öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür Dolayısıyla 6 Sınıf açılmış ve bu sınıfa 35 öğrenci kayderilimiştir Bu nedenle okulumuzun adı Batı Anadolu Çimento İO olarak değiştirilmiştir
Okulumuzun açıldığı yıldan 1996-1997 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar 5 Sınıftan 971 öğrenci mezun olmuştur
1998 yılına kadar tek bir bloktan oluşan okulumuza, 1998 yılında Batı Anadolu Çimento AŞ tarafından ek bir bina yaptırılmışkır Okulumuzun ek binası, 6 derslik 1 laboratuar, 2 idare odası ve 1 ana sınıfı ile eğitim öğretime açılmıştır
Okulumuzda 2001-2002 eğitim öğretim yılında bir müdür, 2 müdür yardımcısı 39 öğretmen ve 941 öğrenci le eğitim öğretim sürdürülmektedir Sekiz yıllık kesintisis eğitim öğretime geçildikten sonrada 291 öğrencimiz mezun olmuştur
2009-2010 Eğitim öğretim Yılında toplam 30 (Anasınıfı dahil) şube, iki idareci, bir rehber öğretmen, 39 öğretmen ve 348 erkek, 334 kız öğrenci olmak üzere 682 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmekteyiz

MİSYONUMUZ

Çağdaş, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemek
Bu gelişmelerden öğrencilerin yararlanmasını sağlamak
Her alanda veli ve öğrencilere rehberlik yaparak, sorunların çözümüne katkı sağlamak
Öğrencileri yaşamın her alanında kullanabilecekleri bilgi ve becerilerle donatmak
Okulumuzu; Öğretmen-öğrenci-veli işbirliği ile çevremizde örnek okul haline getirmek

VİZYONUMUZ

Öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda milli eğitim temel hedeflerine uygun sağlıklı, mutlu, başarılı bireyler olarak hayata hazırlamak
İzmir�in her yerinde insanlar tarafından adı söylendiğinde özellikleri ve başarıları ile anılan, saygı duyulan ve toplumun güvenini kazanmış bir okul olmak
Farklılık yaratan; öğrencilerine yaşanılan zamanın gereksinimlerine karşılık düşecek beceriler kazandıran bir kurum olmak
Aldığı eğitimin karşılığını topluma verebilen ve insanlığın gelişimi için bunun önemini fark edebilen kuşaklar yetiştirmek
Öğrencilerine rehberlik yapan, kısıtlı yaşam tecrübeleriyle fark edemeyebilecekleri ayrıntıları onlara hatırlatan, fakat kendi kararlarını almaları ve bu kararların sorumluluğunu üstlenmelerini cesaretlendiren eğitim anlayışını benimsemek

İLKELERİMİZ

İnanıyoruz ki
Çalışmalarımızın merkezinde öğrenci olmalıdır
İnanıyoruz ki
Öğrencilerimiz öğrenmeye istekli olmalıdır
İnanıyoruz ki
Öğrencilerimiz öğrendiklerini kavrayan
İnanıyoruz ki
Öğrencilerimiz iyi insan, iyi yurttaş bilincine sahip olmalıdır
İnanıyoruz ki
Öğrencilerimiz sorumluluk bilinci içerisinde davranışlarını kontrol den süreçte yenileme yetisine sahip bireyler olmalıdır
İnanıyoruz ki
Öğrencilerimiz sabırlı, sevgi ve hoşgörüye açık, Başarıyı hedefleyen bireyler olmalıdır

DEĞERLERİMİZ

İnsan haklarına saygılı olmak Başkalarının özgürlüğüne ve sahip olduklarına saygı göstermek ve bunlara zarar vermemek Yıkmayı, ortadan kaldırmayı ve insan hayatını sonlandırmayı esas almayan her türlü görüş, fikir ve eleştiriye saygı göstermek
Her türlü cinsiyet, yaş, ırk, dil, din, renk, milliyet ve etnik köken ayrımcılığına karşı gücü yettiğince mücadele etmek Sosyal, akademik ve sportif imkânlardan faydalanma hakkı ve ayrıcalığını tüm öğrencilere eşit şekilde sunmak Bireysel farklılıkları saygıyla karşılamak ve bunları bir zenginlik olarak algılamak
Başta öğrenciler olmak üzere, paydaşlardan birey olmanın değerini ve saygısını hiçbir şekilde esirgememek
Şeffaflık ve sorumluluk üzerine kurulu adil bir yönetim anlayışı içinde olmak Kurumsal Yönetim ilkelerini benimsemek
Büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak Ulusal değerleri koruma ve sahiplenmede duyarlı ve öncü olmak
Türkçeyi sevmek, korumak ve doğru kullanılmasına özen göstermek
Ülkesine ve insanlığa yararlı olmayı yaşam biçimi olarak kabul etmek Toplumsal işleyişteki yanlışları görmek ve çözüm üretmek
Toplumsal kurallara uymak ve toplumsallaşmayı özendirmek
İnsani ihtiyaç ve zorunlulukları gözeterek tüm canlıların yaşam hakkını savunmak Okula, çevreye ve insanlığa ait bütün eşyaları ve kaynakları özenle kullanmak
Koşullar ne olursa olsun, dürüstlükten asla ödün vermemek Kişisel çıkarlar söz konusu olduğunda bile adil ve dürüst davranmak
Sadece ekip çalışmaları için yardımlaşma yapmak Kişisel bilgilerin sınandığı sınavlarda kopya çekmemek Kişisel ödevleri kendi becerisi ve bilgisi ile yapmak
Kendi söz ve davranışlarının sorumluluğunu almak
Öğrenme ve öğretme hakkını daima korumak
Bilimden esinlenmek Bilimselliği akılcı ölçülerde uygulamak Bilimsel verilere dayalı kararlılık içinde olmak
Özgür ve yaratıcı düşünmeyi desteklemek
Alçakgönüllü olmak
Sanata ve estetik değerlere duyarlı olmak
Bütün bu kurumsal değerleri her ortamda ve her yerde, yaşam boyu taşımak ve yaşatmak

Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

İlçesi : Bornova
Okulun Adı : Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu
Okul Adresi : 889 sk No:1 Bornova Bornova İzmir
Telefon Numaraları : 0 (232) 388 51 17
Faks Numaraları : 0 (232) 339 51 41
E-mail Adresi : 636647@mebk12tr
Okulun Web Adresi: http://wwwbatianadoluiook12tr/
Okulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı : Merkez
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Ulaşım Bilgileri:
Lojman Durumu : Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com