![]() |
Ahiler İlköğretim Okulu Altındağ Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahiler İlköğretim Okulu Altındağ AnkaraAhiler İlköğretim Okulu Hakkında - Ahiler İlköğretim Okulu Tanıtım - Ahiler İlköğretim Okulu Resimleri - Ahiler İlköğretim Okulu İletişim ![]() OKULUMUZUN TARİHÇESİ ---Okulumuz Ankara’nın İçaydınlık semtinde bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ---1974 yılında öğretime açılan okul binamız, göç olayının karşısında yetersiz kaldı ![]() ![]() ![]() ---Şu an okul binalarımızda 17 derslik ve 34 şubede 910 öğrenci, ayrıca 2 derslik ve 4 şube olan ana sınıflarımızda da 70 öğrenci ile ve 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 56 öğretmen, 2 memur, 2 hizmetliden oluşan kadro ile Eğitim ve Öğretim devam etmektedir ![]() ---Başlangıçta adı İNÖNÜ İLKOKULU olarak düşünülmüş olan okulumuzun adı daha sonra AYDINLIKEVLER PAZARYERİ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir ![]() ![]() ![]() ---Okulumuz, öğretmen-veli-öğrencisiyle Ahilik yani kardeşlik geleneğine uygun olarak eğitim ve öğretime devam ediyor ve edecektir ![]() OKULUMUZUN ADI ---Okulumuzun B Blok bölümünün inşaatına 1974 yılında başlanmış adının İNÖNÜ İLKOKULU olması düşünülmüş daha sonra da vazgeçilerek AYDINLIKEVLER PAZARYERİ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir ![]() ---13 EKİM İLKOKULUNDAN bir müdür yardımcısı vekâleten atanmış ayrıca aynı okuldan 15 öğretmen görevlendirilmişse de o yıl okulumuz eğitim öğretime başlayamamıştır ![]() ---Bu nedenle okul binamız 1975 yılı haziran ayına kadar boş kalmıştır ![]() ---Bu tarihte okulumuza bir asil müdür atanmış ve PAZARYERİ İLKOKULU olarak açılışı yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ---Okulumuzun adı ahilik teşkilatından ve bu esnaf loncasının kurucusu olan AHİ TÜRK DEVLETNİN adının yaşatılması düşünülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İletişim Altındağ Ahiler İlköğretim Okulu Aydınlıkevler Mh ![]() ![]() Telefon: (0312) 316 20 13 - 318 91 90 Belgegeçer: (0312) 318 55 85 e-posta: 288168@meb ![]() ![]() int ![]() ![]() ![]() ![]() OKUL SİTESİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ kaynak:okulun web sitesi |
![]() |
![]() |
|