Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatıma, okuduğu, salavat, validemizin

Hz. Fâtıma (R.A.) Validemizin Okuduğu Salavat

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Fâtıma (R.A.) Validemizin Okuduğu Salavat

Allahümme salli alâ men ruhuhu mihrabül ervahi vel melâiketi vel kevni; Allahümme salli alâ men huve imamul enbiyâi vel mürseliyn; Allahümme salli alâ men huve imamu ehlil Cenneti ibâdillahil mü’miniyn

Manası: Ya rabbi! Babacığım Hazreti Muhammed(sav)’e salat getirO bütün kainatın kıblesidirErvahlar, melaikeler ve peygamberler hep ondan şefaat isterlerYa rabbi! Benim peygamberim Hazreti Muhammed’e salat getirÇünkü o peygamberlerin ve resullerin reisidirYa Rabbi! Babam Hazreti Muhammed (sav)’e salat getirZira o mü’minlerin,cennet ahalisinin,peygamberlerin ve resullerin en hayırlısıdır

Fazileti

Kıymetli salavat-ı şerifelerden bir tanesi de Hazreti Fatıma(ranha) validemizin getirdiği salavat-ı şerifedir Bu salavat-ı şerife kitaplarda yoktur Zamanın büyük ruhanilerinden birisi diyor ki:

“Mekke-i Mükerreme’de ruhanilerden birinin meclisine Cenabı Peygamber, Hazreti Fatıma validemiz ile teşrif buyurdularBaktım ki Hazreti Fatıma validemiz, muhterem pederlerine cennet lisanı ile bu salavat-ı şerifeyi getiriyorlarCennet ehli Süryani dili üzeri harflerle konuşurlar Elif lam miym gibi Ben de bu salavat-ı şerifeyi arapçaya çevirdim

Birisi rüyada Hazreti Fatıma validemizi gördü ve sordu:
“Bu salavat-ı şerife senin midir?” Hazreti Fatıma validemiz cevaben:
“Evet” dedi
“Bunu bir kişi bir defa okursa müjdesi nedir?” dedi Hazreti Fatıma(ranha) validemiz buyurdu:
“Eğer bu salavat-ı şerifeyi bir defa okursanız denizler mürekkep, ağaçlar kalem olsa bunun sevabını yazmakla bitiremez
Hazreti Fatıma(ranha) validemizin bu sözü çok acaibine gitti ve bu salavat-ı şerifenin faziletini Cenabı Peygamber(sav)’den sordu:
“Ya Rasulellah! Hazreti Fatıma böyle diyorBunu benim zihnim kaldırmadı
Bunun üzerine Rasulü Ekrem(sav):
“Fatıma ne dediyse doğrudur” buyurduBu salavat-ı şerife Cenabı Peygamber’i o kadar övüyordu ki, arkada hiçbir şey bırakmıyordu

(Sabah, akşam okunması tavsiye edilmiştir)

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com