Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cin, ilhamlı, zikir

Cin İlhamlı Zikir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cin İlhamlı Zikir

Merhabalar arkadaşlar, Ahmed Hulusi'nin Dua ve Zikir kitabından kafama takılan bir bölüm ile soru sormak istiyorum Öncelikle kitaptaki kısmı yazıyorum;
"Herkesin beyin yapısının kendine has bir orijinalitesi vardır ve bu tür ?Esmâ? yani Allâh?ın isimlerine dayalı zikir türünde,mutlaka bu işin ehlinden bilgi alma zorunluluğu vardır! Kendi aklına geldiği gibi ZİKİR yapmak, farkında olmadan CİNLERİN İLHAMIYLA ZİKİR yolunu açar ki; kişinin bilinçsizce kendini cinlere teslim etmesine sebep olabilir Nitekim, buyüzden bazı evliyaullâh, ?Yetiştiricisi olmayanın yetiştiricisi şeytan olur? demişlerdir"
Bu kısım hakkında bilgisi olanların yardımını almak istiyorum Cin İlhamıyla Zikir nedir, ne değildir, nasıl engellenir?

Alıntı Yaparak Cevapla

Cin İlhamlı Zikir

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cin İlhamlı Zikir

Tasavvuf Ehli kişilerin de böyle yorumları var Eskiden Tasavvufçular zikir çalışması yaparken, kullanılan kelime kalıbına mürşit tarafından enerji yüklenirmiş fakat öncesinde arınma çalışması yapılırmış çünkü insanın aurası ne kadar şeffaf olursa o kadar olumsuz enerjilerden etkilenmezmiş Zikir çalışmalarında yapılan kelimelerin tekrarı bir enerji alanı oluşturuyor ve boyut değiştirmeni, şuur değişimini sağlıyor Boyut değiştirmekten kasıt kişinin bağlı bulunduğu Ruhsal Plan ile iletişime geçebilmesi ve kaynağa direkt bağlanması yani vecd halini yakalamasıdır

Zikir çalışmasını yapabilmen için ön çalışmalar yapman gerekiyor Hoca eşliğinde yapmalısın ki şayet olumsuz bir durum yaşanırsa hocan o an sana yardım edebilsinMevlana'nın bu konudaki yorumu bu yola bir yol gösterici olmadan girilmez, şeklindedir

Cin ilhamı ile zikir derken bu olumsuz enerji girdapları kastediliyor galiba ben tassavvufi açıdan biliyorum Kendi başına zikir çalışması yapılmaz Cin ilhamı değil de negatif enerji alanları oluşabilir şeklinde tasavvufta bahsi geçer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com