![]() |
Yeter Ki İstemesini Bil... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeter Ki İstemesini Bil...Yeter ki istemesini bil ![]() ![]() ![]() Ashabdan Enes bin malik (r ![]() Hz peygamber'in (s ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisi ALLAH Tealaya tevekkül ederek bir kafileye katılmaz kendisi , yalnız gidip gelirdi ![]() ![]() Dur dur! " diye bağırdı ![]() "İşte malım , al senin olsun; beni bırak dedi ![]() "Ben malı istemiyorum, seni öldürmek istiyorum" dedi ![]() Tüccar, Beni öldürüp eline ne geçecek? İşte malım , senin işine yarar, al da beni bırak!" dedi ![]() ![]() "Öyleyse bana biraz müsade et de bir abdest alıp namaz kılayım, yüce Rabbime dua edeyim" dedi Hırsız, "İstediğini yap " dedi ![]() Ebu Ma'lek, abdest aldı, sonra namaz kıldı; namazdan sonra ellerini açtı ve şöyle dua etti: "Ya Vecud, Ya Vedut, Ya Zel-Arşi'l-Mecid, Ya Mubdiü Ya Müid, Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik, Ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala halkık, Ve bi rahmetikelleti vesiat külle şey'in, La ilahe illa ente, Ya Müğis, eğisni ![]() Manası: "Ey yüce dost, ey yüce arşın sahibi! Ey yoktan var eden, var ettiğini yok eden rabbim! Ey her istediğini yapan ALLAHım! Arşın her yanını dolduran Zatının nuru hürmetine, Bütün mahlukata hükmettiğin kudretinin azametine, Her şeyi kuşatan rahmetinin bereketine, Senden istiyorum ![]() ![]() ![]() Bu duayı üç kez tekrarladı ![]() Duasını bitirir bitirmez boz renkli, yeşil elbiseli bir atlı belirdi ![]() ![]() ![]() "kalk onu öldür" dedi ![]() " Sen kimsin? Ben bu zamana kadar hiç kimseyi öldürmedim ![]() ![]() "Ben üçüncü kat gökte bulunan bir meleğim ![]() ![]() ![]() " Şu anda darda kalmış kula kim yardım eder? dedi ![]() ![]() Ey ALLAH'ın kulu, Şunu Bil, "KİM BAŞINA GELEN HER TÜRLÜ SIKINTI VE MUSİBETTE SENİN YAPTIĞIN DUA" ile dua yaparsa, ALLAH Teala onun sıkıntısını giderir,kendisine yardım eder!" ![]() Bu tüccar sağ-sağlim Medine'ye döndü, Hz peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "ALLAH Teala sana kendisiyle dua edinince kabul ettiği, bir şey istenirse verdiği güzel isimlerini öğretmiş" buyurdu ![]() ![]() ![]() Ateşin Yakmadığı aşık, Dilaver Selvi, Semerkand Yayınları |
![]() |
![]() |
|