![]() |
İftar Anında Ve İftardan Sonra Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Anında Ve İftardan Sonra DualarIFTAR ANINDA VE IFTARDAN SONRA DUALAR Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme leke sumtü ve alâ rizkike eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym ![]() Manasi: “ Allah’im! Senin için oruç tuttum, Senin için rizkinla orucumu açtim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iftar zamaninda oruçlunun reddedilmeyecek duasi vardir ![]() ![]() “Allah Resulü (s ![]() ![]() “Allahümme inni es’elüke bi rahmetikellti vesiat külle sey’in en tagfirali ![]() Manasi: “ Allah’im! Her seyi kusatan rahmetinle beni bagislamani dilerim ![]() Efendimiz (s ![]() ![]() “Oruç tutanlar yaninizda iftar etsin, melekler de sizin için istigfar getirsinler ![]() IFTAR DUALARI(Mübarek Günve Gecelerde Yapilacak ibadetler ve okunacak dualar-Yusuf TAVASLI) IFTAR SOFRASINDA DUA “Allahümme, yâ vâsial’magfireti! Igfirli, veli’vâlideyye ve lil’mü’minine yevme yekûmül hisab birahmetike yâ erhamer’râhimin ![]() Manasi: “Ey bagislamasi bol olan Allâh’im ![]() ![]() ![]() Iftar sofrasinda oturmus, iftar saatini beklerken, devamli bu duayi okuruz ![]() ![]() Bu duanin ma’nasindan da anlasildigi gibi bu duayi okumak çok faydalidir ![]() ![]() Kisi su gelen duâyi da çok okumalidir ![]() ![]() ![]() “Allahümme inni es’elüke birahmetikelleti vesiat külle sey’in entagfira li” Manasi: Allah’im! Her seyi kusatan her seyi içine alan o genis rahmetinle beni bagislamani diliyor ve benim günahlarimi, hata ve kusurlarimi affetmeni istiyorum ![]() Bir de iftar edince orucumuzu açinca Allah’a sükür duasi ederiz ![]() ![]() IFTAR EDILINCE DUA Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü e alâ rizkike eftartü ![]() ![]() Manasi: Allah’im, senin rizan için oruç tuttum, sana inandim, sana güvendim, senin rizkinla orucumu açiyorum ![]() ![]() ![]() Allâh, cümlemizin tuttugu oruç ibadetlerimizi kabul buyursun ![]() ![]() ![]() ![]() Cenâb-i Hak, oruç ibadetiyle nefisleri terbiye olan kullarindan eylesin! TÜRKÇE DUA Yâ Rab! Ancak sana kulluk ederiz ![]() ![]() ![]() -Alıntıdır- |
![]() |
![]() |
|