Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğan, gaziemir, ilköğretim, izmir, okulu, remzi

Remzi Doğan İlköğretim Okulu Gaziemir İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Remzi Doğan İlköğretim Okulu Gaziemir İzmir

Remzi Doğan İlköğretim Okulu Hakkında - Remzi Doğan İlköğretim Okulu Tanıtım - Remzi Doğan İlköğretim Okulu Resimleri - Remzi Doğan İlköğretim Okulu İletişim

Remzi Doğan İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzun 3500 metrekare olan arsası 1992 yılında Hayırsever iş adamı Remzi Doğan tarafından bağışlanmış ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önce 9 derslikli ilkokul binası inşaatı yapılmış ve 1993-1994 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır Remzi Doğan İlkokulu 9 öğretmen bir müdür ve 2sınıflar bir, diğer sınıflar ikişer şube olmak üzere toplam 9 şubede 400 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır Okulumuzun bahçesine çok kısa sürede Atatürk Büstü kazandırılmıştır Büst İzmir İl Milli Eğitim Vakfı Müdürlüğünden sağlanmış, kaidesi ise Yaşar Eğitim Vakfı tarafından yaptırılmıştır

Öncelikle Okul Aile Birliği kurularak faaliyete geçmiştir Bölgenin o yıllarda sürekli iç ve dış göç alması nedeniyle hızlı nüfus artışı gerçekleşmiştir Bu nedenle iki yıl sonra 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında ikili öğretime geçilmiş olmasına rağmen mevcut bina yetersiz kalmıştır 1997 yılında 8 yıllık temel eğitime geçilmesi nedeniyle okulumuzun adı Remzi Doğan İlköğretim Okulu olarak değiştirilerek, şu an kullandığımız 4 katlı ve 13 derslikli okul binamızın inşaatı başlamış ve 1999-2000 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır Belde halkının büyük bir bölümü çevre fabrikalarda çalışmaktadır Eşlerin her ikisinin de çalışması, ikili öğretim yapılan okulumuzda, yarım gün evde yalnız kalan öğrencilerin başarılarını olumsuz yönde etkilemektedir Okulumuzda görevli bulunan kadro, işbirliği içinde çalışarak eğitim öğretimde başarıyı artırma çabası içindedir 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılı itibarı ile okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 memur, 48 kadrolu, 1 sözleşmeli, 6 ücretli olmak üzere idareciler dahil 58 öğretmen, Okul Aile Birliği tarafından ücretli olarak çalıştırılan 3 hizmetli personel bulunmaktadır Anasınıflarımız 3 derslik 6 şube, 140 öğrenci, 6 öğretmen, 2 yardımcı ile hizmet vermektedir Okulumuz 1 kademesinde 23 şube de 723 öğrenci, 2 kademesinde ise 13 şubede 385 öğrenci olmak üzere toplam 42 şube de 1248 öğrenci ile eğitim-öğretim devam etmektedir

Okulumuzda kültürel etkinliklerin sergilenmesi için çok amaçlı salonumuz vardır Anasınıflarımız dahil tüm dersliklerde projeksiyon makinası, bilgisayar ve kablosuz internet, televizyon, vcd, tepegöz bulunmaktadır Kapalı devre televizyon yayın sistemi ile dersliklere üç ayrı kanaldan yayın yapılabilmektedir Sosyal Kulüplerde görevli öğrenciler, kutlama günleri belirli gün ve haftalarda hazırladıkları etkinleri ve gösterileri okulun dijital kamerası ile çekim yaparak sesli film haline getirmekte merkezi yayın sistemi ile de tüm öğrencilere izletilmektedir Kütüphanemizde ansiklopediler, ders kitapları, kaynak kitaplar, hikâye kitapları ve romanlar mevcuttur Öğretmen ve öğrencilerimiz, bir bölümü okuma salonu şeklinde düzenlenmiş kütüphaneden yararlanmaktadırlar Kütüphanenin zenginleştirilmesi için çaba gösterilmektedir Bu öğretim yılında Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Başkanı, üyeleri ve görevli öğretmenlerle yiyecek kermesi düzenlenmiş, elde edilen gelirle kütüphaneye önemli eserler kazandırılmıştır Okulumuz kaloriferli olup fuel oil ile ısıtılmaktadır

2009 - 2010 Öğretim yılından itibaren yeni Fen ve Teknoloji Laboratuarımız günümüz teknolojisine uygun olarak yaptırılmış, öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur Okulumuzun her geçen yıl eğitimdeki başarısı artmakta ve eğitim alanındaki teknolojik gelişmeler, yenilikler yakından takip edilerek, eğitim çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmaktadır Yapılan tüm çalışmalar işbirliği ve dayanışmamızı artırmaktadır Sosyal ve Kültürel faaliyetler kapsamında her öğretim yılında yurdumuzun değişik yörelerine yapılan geziler ile yurt dışı kardeş okulumuza yapılan gezilerimiz ve çocuk bayramına katılmak üzere yurt dışından gelen kardeş okul öğrencilerini ve öğretmenlerini burada ağılamamız, her yıl düzenli ve kapsamlı olarak “Tomurcuk” isimli okul dergimizi çıkarmamız övgüye değer çalışmalarımızdandır

Remzi Doğan İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Gaziemir
Okulun Telefonu: 232 281 13 89
Okulun Faksı: 232 281 48 57
Okulun Adresi: Hürriyet Mahallesi 1174 Sokak NO:16 Sarnıç
Okulun Web Adresi: wwwremzidoganiok12tr
Okulun E-Posta Adresi: 392928@mebk12tr
Okulun Müdürü: Vedat DELİCE
Okulun Ulaşım Bilgileri: Okulumuza Konak'tan 187 No'lu Büyükşehir otobüsleri,Gazimer''den Tansaş yanından kalkan Gaziemir-Sarnıç minibüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Remzi Doğan İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com