|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ankara, ata, bilgileri, demirlibahçe, ilköğretim, mamak, okulu |
Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu Bilgileri Mamak Ankara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu Bilgileri Mamak AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Mamak'taki İlköğretim Okulları Bilgileri - Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu Tanıtımı - Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu Resimleri - Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu Hakkında Tarihimiz Okulumuz Ankara ili, Mamak ilçesine bağlı ’’DEMİRLİBAHÇE’’semtinded ir Adında bu semtten alır ![]() Tarihi kaynaklar incelendiğinde DEMİRLİBAHÇE adının 15 yüzyıl başlarına kadar uzandığı görülür 1402 ANKARA SAVAŞI yıllarında bağlık bahçelik bir görünümü olan semtimiz büyük hükümdar TİMUR ‘u da misafir etmiştir Timur un bugünkü tren istasyonu yakınında çadır kurarak konaklaması sonucu semtimizin adı ‘‘TEMURLUBAHÇE’’ doğmuştur![]() Osmanlıcada ‘’TİMUR’’ sözcüğü ‘’TEMUR’’ olarak telaffuz edilmekte idi Çevrenin bahçelik olması nedeniyle yöre yüzyıllar boyu ‘’TİMUR’UN BAHÇESİ’’ (TİMURLU BAHÇE) anlamına gelen ‘’TEMURLUBAHÇE’’ olarak anılmış, zamanla aşınmaya uğrayan ‘’TEMUR’’ kelimesi ‘’DEMİR’’ olarak değişime uğramış semtin adı da ‘’TEMURLUBAHÇE’’ yerine ‘’DEMİRLİBAHÇE’’ şeklinde söylenmeye başlanmıştır![]() Okulumuz eğitime ilk olarak 1956-1957 Eğitim öğretim yılında başlamıştır ![]() Okulumuz 13 derslik, 2 laboratuvar , 1 kütüphane ve spor salonuyla hizmet vermektedir ![]() Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır ![]() Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / MAMAK Adı: DEMİRLİBAHÇE ATA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Demir Kapi Sokak No:59 Demirlibahçe Mamak/Ankara Telefon Numarası: 3123193168 Faks Numarası: 3123202421 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: ANKARA - MAMAK - Demirlibahçe Ata İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi biz - www meb gov trOkulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|