|
|
Konu Araçları |
bilgileri, çivril, denizli, ilköğretim, kızılcasöğüt, okulu |
Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Bilgileri Çivril Denizli |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Bilgileri Çivril DenizliKızılcasöğüt İlköğretim Okulu Hakkında - Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Tanıtım - Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Resimleri - Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu İletişim Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : 1926 Yılından önce eğitim ve öğretim şimdiki Camii avlusundaki 5 dershanelik kevgir yapılı bir binada eski Türkçe öğretim ile yapıldığı söylenmektedir Modern anlamda eğitime 1926 yılında başlanmış olup,öğretim binası bugünkü okulun bulunduğu yerde yapılan binada 1928 yılına kadar eski Türkçe öğretimle yapılmıştır Bu öğretim yılında okulun baş öğretmenliğine Mehmet ÖZKAN tayin edilmiştir Öğrenci sayısının fazlalaşması sonucu 1929 öğretim yılında Ömer SABRİ Bey 2öğretmen olarak tayin edilmiştir1931-1932 öğretim yılında Kızılcasöğüt Köyü Çivril’e bağlandığından okuma çağındaki çocuklar 30 Ağustos İlkokuluna aktarılarak orada eğitim öğretime devam etmişlerdir Çivril’deki öğrenci sayısının kalabalıklaşması sonucu bir yıl sonra köyümüz öğrencileri tekrar eski binada eğitim ve öğretime devam etmişlerdir1952-1953 öğretim yılına kadar eğitim öğretim bu binada sürdürülmüştür1952 yılında ise devlet tarafından 3 derslikli modern bir bina yaptırılmış ve eğitim öğretime burada devam edilmiştir Nüfusun hızla artışı ve çevreden köyümüze nakleden aileler yüzünden öğrenci mevcudunun kalabalık olduğunu gören vatandaşlar 1957 yılında imece usulü ile kerpiçten 4 derslikli yeni bir bina daha yaptırarak eğitim öğretim buralarda devam etmiştir Bu kerpiç bina zamanla yıkılmaya yüz tutmuş Bayındırlık Müdürlüğünce yıkımına karar verilmiş ve yıktırılmıştır Bu boşluğu doldurmak için Köy konağından istifade edilmiş ve eğitim ve öğretime burada devam edilmiştir Şimdi eğitim öğretime devam edilen ana bina devlet vatandaş işbirliği ile 1982 yılında inşasına başlanmış 1983-1984 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır Okulumuz 1993-1994 Eğitim öğretim yılından itibaren İlköğretim okuluna dönüştürülmüş olup,mevcut bina ihtiyaca cevap vermediğinden aynı öğretim yılında okul bahçesinde bulunan ve kullanılmaz durumda olan eski bina Kızılcasöğüt Belediyesi,Türk Hava Kurumu ve Okul Müdürlüğünün iş birliği neticesinde tadilatı yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirilmiş ve halen 2 binada eğitim öğretim sürdürülmektedir Misyonumuz: Tüm paydaşlarıyla çağın gereğine uygun, kamu yararına yönelik ihtiyaç duyulan etkili ve verimli eğitim öğretim hizmeti sunmaktır Vizyonumuz : Özgün çalışmalarıyla model gösterilen kurum olmaktır Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Çivril Okulun Telefonu: (0258) 713 10 92 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Kızılcasöğüt Kasabası Okulun Web Adresi: http://kizilcasogutiomebk12tr/ Okulun E-Posta Adresi: 310594@mebk12tr Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: Metropol İçi / Dışı : Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Kızılcasöğüt İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|