Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, hurin, ilköğretim, mamak, okulu, yavuzalp

Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu Bilgileri Ankara Mamak

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu Bilgileri Ankara Mamak

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Mamak'taki İlköğretim Okulları Bilgileri - Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu Tanıtımı - Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu Resimleri - Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu Hakkında

Tarihçemiz

Köyden kente göçün yoğun olduğu ve gecekondu yapımının hızlandığı 1969-1970 yıllarında mahalle nufüsu artmış, mahallenin en az yakınında bulunan Süleyman Nazif İlköğretim okulunun çevrenin ihtiyacını karşılayamaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından halen mevcut olan binanın yerine 5 derslikli prefabrik okul inşaedilmiştir Metehan İlkokulu adıyla 1971-1972 öğretim yılında hizmete açılmıştır Açıldığı yıl ikili öğretime başlayan okul, öğrenci mevcudunun artması nedeniyle 1974-1975 öğretim yılından itibaren üçlü öğretime geçmek zorunda kalmıştır Prefabrik binanın zamanla yıpranması, öğrenci mevcudunun artması yüzünden1987-1988 öğretim yılında eğitim öğretim güçlükle sürdürülmüştür

Temmuz 1988 okul tüm kadrosu ile Süleyman Demirel Nazif İlkokuluna taşınmıştır 1988-1989 İlköğretim yılını bu okulun bünyesinde yürütnüştür

Okulun taşınılması ile prefabrik bina yıkılarak hali hazırdaki binanın yapımına başlanmıştır Bugün adını taşıdığı yardımsever Hurin Yavuzalp'in maddi ve manevi katkılarıyla 1989 yılında inşaat tamamlanmıştır Eylül 1989 tarihinde okul Süleyman Nazif İlkokulundan taşınarak 1989-1990 öğretim yılında bu binada eğitim öğretime başlanmıştır 21101989 tarihinde düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanı Avni AKYOL tarafından hizmete açılmıştır 01091989 tarihinde 81 sayılı danışma kurulu kararı ile okulun yapımında maddi ve manevi katkıları bulunan Hurin Yavuzalp'in isminin verilmesi; Valilik makamının 06091989 tarihli oluru ile uygun bulunmuş ve Metahan İsmi Hurin Yavuzalp olarak değiştirilmiştir

Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: HURİN YAVUZALP İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: General Zeki Doğan Mah 2 Cad No:41 Mamak/Ankara

Telefon Numarası: 3123916070

Faks Numarası: 3123916070

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: ANKARA - MAMAK - Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com