Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyet, ilköğretim, izmir, kemalpaşa, okulu

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Kemalpaşa İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Kemalpaşa İzmir

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Şimdiki okulumuzun b-blok binasını batısında,eski ve Rumlardan Kalma bir okul ile bu binanın yerinde sonradan yapılmış bir bölümü varmışBu iki yapı uzun yıllar Kemalpaşa'nın okul ihtiyacını karşılamış

Rumlardan kalma eski bina;mahallin din ve okul işlerini yöneten "Hora heyeti"tarafından 1902'de temeli atılıp,1909'da iki büyük mermer sütunuyla hizmete girmişBu Rum okulu,İstiklal Savaşı sırasında bir süre karargah olarak kullanılmışCumhuriyet devrinde ise Türk okulu olarak hizmete devam etmiş
Bu eski okulun ek binası ise 1938'de bitirilerek öğretime açılmış

Eski okul ve ek binasının yeterli gelmemesi sonucu 1964'te "ATATÜRK İLKÖGRETİM OKULU"yaptırılmış

Şimdi öğretim yaptığımız bu okul binası,eski ek binanın yerine 1968'de yaptırılmış

"Rum Okulu"dedikleri iki mermer sütunlu yapı ise "Akşam Kız Sanat Okulu" olarak kullanılmaya başlanmış 1971'de çok eskidiği, öğretim yapılamayacağı sebebiyle yıktırılmıştırAkşam Kız Sanat Okulu da Halk Eğitim Merkezi'nde öğrenimine devam etmiştir

Okulumuzun C-blok binası 1991'de hizmete girmiştirSekiz yıllık zorunlu eğitim kanunu çıkınca,okulumuz ilköğretime dönüştürüldüBu nedenle ek bina olan A-blok binamız 1998 yılında hizmete girmiş olup, şu anda okulun ana binası olarak hizmet görmektedir

Okulumuzda yönetici kadromuz müdür ve 2 müdür yardımcısından oluşmaktadır
okulumuzda 3 'ü anasınıfı, 23'i 1 kadame, 22'is 2 kademe , 1 tane formatör olmak üzere 50 öğretmen ve 1 hizmetli görev yapmaktadır

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Kemalpaşa
Okulun Telefonu: 232 8781052
Okulun Faksı: 232 8783714
Okulun Adresi: SOĞUKPINAR MAHALLESİ TÜRKOCAĞI CADNO:2
Okulun Web Adresi:
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com