Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altıeylul, balıkesir, bilgileri, ilköğretim, merkez, okulu

Altıeylul İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Altıeylul İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir

Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Altıeylul İlköğretim Okulu Resimleri - Altıeylul İlköğretim Okulu Hakkında

Altıeylul İlköğretim Okulu Okulumuzun Tarihçesi
Okulun bulunduğu sahada önceden iki medrese vardı Sakizade ve Alaybey medreseleri Bu medreseler arka arkaya kurulmuş olup, tarihi vazifelerini ifa etmiş ve sonradan bir çok işlerde kullanılmışlardır Medreselerin kaldırılmasından sonra bir müddet göçmenlere mesken vazifesi görmüş, sonra da askeri hizmetlere hasredilmiştir

1930 ve1931 yılları arasında okul inşa ve ikmal edilmiştir Bina anaokulu olarak yapılmışsa da o yıl anaokullarının lağv edilmesi üzerine, ilkokul olarak kullanımına karar verilmiştir ve şehrin kurtuluş tarihinde izafeten ALTIEYLÜL adı verilmiştir Bina tek katlı olarak 30000 TL inşa edilmiş olup dört dershane, bir salon ve ayrıca arka bahçede bir müze ve birde salonu vardı İkinci Cihan Harbi yıllarında şehirde bir kısım askeri okulların, askeri ihtiyaçlara tahsis edilmesi ve Dumlupınar Okulu'nda Akşam Kız Sanat Okulu'nun açılması üzerine bir müddet bu okulda birlikte çifte öğretim yapılmış ve 1943 yılında Dumlupınar Okulu'nun kendi binasına nakli dolayısıyla bu defa da Mithatpaşa Okulu'nn kız enstitüsüne tahsis edilmesi üzerine 1953 yılına kadar bu okul ile birlikte çifte öğretim yapılmıştır

1953 yılında okulun öğretmen okulu olması üzerine Mithatpaşa İlkokulu Alişuuri İlkokulu'na nakledilmiştir 2 yıl 5 derslikle çalışıldıktan sonra, öğrenci çokluğundan yeni derslikler açılmıştır1961-1962 ders yılında 14 sınıflıkla faaliyete geçilmiştir

2003-2004 Öğretim yılının 2 döneminden itibaren 4 sınıf, 1 Fen Bilgisi Labratuvarı, 1 İş Teknik Salonu, 1 Resim İş Atelyesi, 1 Arşiv Odası, 2 Öğrenci Soyuma Odası, 1 Beden Eğitimi Öğretmeni Odası bulunan ek bina hizmete girmiştir

Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Altıeylul İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Altıeylul İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Altıeylul İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Altıeylul İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum:Milli Eğitim BakanlığıBulunduğu Yer:BALIKESİR / MERKEZAdı:ALTIEYLUL İLKÖĞRETİM OKULUAdresi:ALTIEYLÜL MAHKIZILAY CAD OKUL SOKAK NO:1 BALIKESİRTelefon Numarası:2662455390Faks Numarası:2662495143

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Altıeylul İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com