Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, ilköğretim, mamak, okulu, rotary, yeşiltepe

Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu Bilgileri Mamak Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu Bilgileri Mamak Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Mamak'taki İlköğretim Okulları Bilgileri - Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu Tanıtımı - Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu Resimleri - Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu Hakkında

ROTARY YEŞİLTEPE İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ

Yeşiltepe İlköğretim Okulu, Kazım Orbay Mahallesinde eskiden bağlık, bahçelik ve yeşilliklerle kaplı aynı zamanda etrafına göre yüksekte kalan bir yerde kurulmuş olduğundan YEŞİLTEPE adını almıştır
Okul, 1962-1963 yılında okul bahçesindeki bir barakada eğitim-öğretime başlamıştır O yıl dört tane birinci sınıf ve iki tane de ikinci sınıf olmak üzere altı şube ve 400 öğrenci öğrenimini sürdürmüştür Daha sonra bu tek baraka ihtiyaca cevap vermediğinden ikinci bir barakanın kurulması sağlanmıştır Nüfusun hızla artmasından dolayı, daha önce kurulan bu iki baraka ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmiştir Bunun için barakaların çevresindeki gecekondular kamulaştırılmış ve bugün kullandığımız okulun yapımına karar verilmiştir Okul yapımına 1969 yılında başlanmış ve 1973 yılı şubat ayında bitirilmiştir Okul yapımının devam ettiği süre içerisinde öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Kırmızıtepe, Batuhan ve Kazım Orbay İlköğretim Okullarında öğrenimlerini sürdürmüşlerdir
Okul, 1972-1973 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde hizmete girmiştir Okul ilk mezununu 1965-1966 eğitim-öğretim yılında vermiş, 37 erkek ve 79 kız öğrenci olmak üzere 116 öğrenciye diplomaları törenle dağıtılmıştır Okul eğitim-öğretime açıldığı günden 18/09/2006 tarihine kadar çift öğretim yapmıştır
2006-2007 yılında eğitim öğretime başlayan ek binamızın temeli 02/03/2004 tarihinde atılmış; ek binamız, 18/09/2006 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetine başlamış ve 29/09/2006 tarihinde Millî Eğitim Bakanımız Hüseyin ÇELİK tarafından açılmıştır Ek binayı yaptıran kuruluştan dolayı okulumuzun adı Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir

19/09/2011

Nuriye ER
Okul Müdürü

VİZYONUMUZ

Biz Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu çalışanları olarak öğrencilerimizi, Bilgi Çağının gerektirdiği bilgi, beceri, değer ve teknolojinin etkin şekilde kullanımını sağlayan; öğrenmeyi temel gereksinim olarak kabul eden; Türk Milletinin millî, ahlakî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına saygılı, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş vatandaşlar yetiştirmektir

MİSYONUMUZ

Biz Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu çalışanları "her öğrenci öğrenebilir" ilkesinden hareketle öğrencilerin ruhsal ve bedensel gelişimine uygun eğitim vererek; çağdaş, bilimsel, yeniliklere açık,

21 Yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde başarılı, kendini özgürce ifade edebilen bireyler yetiştirmek için varız

Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu (yeşiltepe İlköğretim Okulu) Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu (yeşiltepe İlköğretim Okulu) öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu (yeşiltepe İlköğretim Okulu) resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu (yeşiltepe İlköğretim Okulu) öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu (yeşiltepe İlköğretim Okulu) öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ROTARY YEŞİLTEPE İLKÖĞRETİM OKULU (YEŞİLTEPE İLKÖĞRETİM OKULU)

Adresi: KAZIM ORBAY MAH MEHMET ALİ ALTUN CAD İLHANLI SOK NO1 AKDERE MAMAK/ANKARA

Telefon Numarası: 3123641626

Faks Numarası: 3123641626

E-mail Adresi: 382315@mebgovtr

Web Adresi: ANKARA - MAMAK - Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu (Yeşiltepe İlköğretim Okulu)

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com