08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Aydın
Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu Resimleri - Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu Hakkında

Okulumuzun Tarihçesi
Okulumuz; Aydın Merkez Meşrutiyet Mahallesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamulaştırılan ve İl Özel İdare tarafından alınan 10314 metrekarelik alan üzerindedir Binanın yapımına 14 10 1966 tarihinde başlanmış ve 07 09 1967 tarihinde binanın yapımı tamamlanmıştır
      Okul binası; şehrimiz hayırseverlerinden Ekrem Çifci tarafından 558 995 liraya yaptırılmış, “Ekrem Çifci İlkokulu” ve daha sonra “Ekrem Çifci İlköğretim Okulu” adını almıştır
      Okulumuz; 1967-1968 ders yılında, 29 Ekim günü, eğitim-öğretime "Ekrem Çifci İlkokulu" adı altında başlamıştır Okul açıldıktan sonra iki yıl normal eğitim- öğretim yapılmıştır 1969-1970 öğretim yılı ile beraber okul bünyesinde ana sınıfı açılmıştır O yıldan buyana çiftli eğitim-öğretim yapılmaktadır
      1970-1971 öğretim yılı başında, okulumuzda geçici olarak “Orta Mahalle Ortaokulu” açılmış, bu ortaokul 1973-1974 öğretim yılı başında Aydın Cumhuriyet Lisesi binasına taşınmıştır
      1983-1984 öğretim yılında okulumuz Gazipaşa Ortaokulu ile birleşerek “Atatürk İlköğretim Okulu” oldu 1984 yılı l dönem sonunda tekrar ayrılarak, yeniden "Ekrem Çifci İlkokulu" olarak eğitim ve öğretime devam etti
      Okulumuzun açıldığı ilk yılda 154 erkek, 141 kız öğrenci vardı Okulumuzda 1987 yılı kayıtlarında dersliklerinin yetersiz oluşu görülmüş ve yeni bir ek bina yapılmasına karar verilmiştir Mart 1988 tarihinde "Okul Koruma Derneği, Okul Aile Birliği ve Okul İdaresi işbirliği" ile başlatılan ek bina , devlet katkısının da birleştirilmesiyle 6 derslik, 1 laboratuar, kız ve erkek tuvaleti olmak üzere 1988-1989 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılmıştır
      1993-1994 öğretim yılında okulumuz İlköğretim okuluna dönüştürülmüştür Okulumuz ilk yılında 47 öğrenci ve bu güne kadar 5100 öğrenci mezun etmiştir İlk yıl 1 Müdür, 7 Öğretmen varken, bugün 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 3 Müdür Yardımcısı, 57 Öğretmen, 2 hizmetli, 1 memur görev yapmaktadır
     Okulumuz 2009-2010 Eğitim-öğretim yılında, 1436 öğrenci ile eğitimini sürdürmektedir
Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu Aydın Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: EKREM ÇİFÇİ İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Meşrutiyet Mah Gençlik Cad No:31
Telefon Numarası: 2562251158
Faks Numarası: 2562138588
E-mail Adresi : Bilgi Yok
Web Adresi: Ekrem Çifçi İlköğretim Okulu
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|