Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdurrahman, ankara, bilgileri, çankaya, ilköğretim, okulu, şengel

Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu Bilgileri Çankaya Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu Bilgileri Çankaya Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu  Tanıtımı - Ankara Çankaya'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu   Resimleri - Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu   Hakkında

Okulumuz Hayırsever işadamı Sayın Abdurrahman ŞENGEL tarafından eğitime % 100 destek kampanyası kapsamında yaptırılmıştır 11065 m2 alan üzerine kurulan okulumuz 4 katlı ve tek binadır Okul binasında öğrenme ve öğretmeyi özendirici ortam oluşturmak için teknolojinin tüm imkânlarından yararlanılmıştır Okulumuz tüm öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde temiz, bakımlı aydınlık çekici ve gereken yerlerde bedensel engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılmıştır Halen okulumuzda eğitim öğretimin kalitesine doğrudan doğruya etki eden öğrenciyi merkez alan 2 eğitim yöneticisi ve 23 öğretmen bulunmaktadır Okulumuz 16 derslikten ve okul öncesi dersliğinden oluşmaktadır Sınıf mevcutlarımız çağdaş eğitim için gerekli olan sayıdadır Günümüz teknolojisi hızla gelişirken ona ayak uyduracak olan bireyler aktif, ileriyi görebilen, kendini tanıyan ve ifade edebilen, çevre olanaklarını ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen yaratıcı yapıya sahip özelliklerle yetiştirilmelidir Çağdaş eğitim; okul öncesi dönemden başlayarak çocuğun düşüncelerini merak etme, gözlem, buluş yeteneklerini geliştirme amacını taşır Bu amaçla ;

Okulumuz sınıfları, öğrenci ve öğretmenin yaratıcılığını desteklemek amacıyla, sıcak ve yumuşak renkler ve malzemelerle düzenlenmiş, ışık, ses ve ısınma düzeni çocukları rahatsız etmeyecek şekilde, kullanılan malzemeler çocukların ilgi ve hayal gücünü canlı tutacak şekilde düzenlenmiştir

Öğrencilerimizin bilişim teknolojileri eğitimine sahip, bilişim teknolojilerinin temel kavramları, bilgisayar okur yazarlığı, bilgi ve bilişim güvenliği teknolojinin günümüzdeki önemini kavrayabilmesi amacıyla 15+1 bilgisayar laboratuarı oluşturulmuştur

Öğrencilerimize bireysel öğrenme fırsatları sağlayan, proje çalışmalarına ve araştırmalara uygun olarak bilgiye erişimi kolaylaştırmak için internet bağğantılı ve çağdaş eğitim kitaplarından oluşan 3000 kitap ve 150 eğitim cd li bir kütüphane oluşturulmuştur

Öğrencilerimizi çağdaş toplumların temel taşları olan insanların niteliklerini ve insani değerlerini geliştirmek, bireysel ve toplumsal duyarlıklarını artırmak için sanat alanında
ortaya koydukları eğitim-öğretim etkinliklerini geliştirmek maksadıyla, Kendisinin ve toplumun yarınını daha yaşanabilir hale getirmek için sorunları farkına varan, öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, girişimci, değişim ve gelişime açık sorumluluk bilinci geliştirmek amacıla teknoloji tasarım ve görsel sanatlar atölyesi oluşturulmuştur

Öğrencilerimizi, bireysel farklılıkları ne olursa olsun fen ve teknoloji okuryazarı olarak yetişmesi, öğencilerimizin araştırma-sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerilerini geliştirmeleri, çevreleri ve dünya hakkındaki merak duygusunu sürdürmeleri için gerekli olan fenle ilgili beceri, tutum, değer, anlayış ve bilgilerini geliştirmeleri ve öğrencilerimizin deneyler yaparak çalışabilecekleri, öğrencilerin tamamının öğretmenin yaptığı deneyleri görebileceği şekilde düzenlenmiş fen laboratuarı, oluşturulmuştur

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin okul öğrenci ve velilerle sağlıklı bir şeklide yürütülebilmesi için 110 kişilik konferans salonu oluşturulmuştur

Okul öğrencilerimizin hijyenik ortamda beslenmelerini sağlamak amacıyla kantin oluşturulmuştur

Okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek veli ile okul arasında işbirliği sağlamak, eğitim ve öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek amacıyla okul aile birliği oluşturulmuştur

Okulumuzda sosyal etkinlikler yönetmelişine göre, kulüp faaliyetleri yapılmaktadır Bu faaliyetler çerçevesinde salonumuzda spor ve halk oyunu etkinlikleri yapılmaktadır Ayrıca resmi bayram kutlamalarında öğrencilerimiz öğretmenlerimizin gözetiminde çeşitli etkinliklerde bulunmaktadır

Okulumuzun konumu

Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu Ankara Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel
faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ABDURRAHMAN ŞENGEL İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: ÇANKAYA NACİ ÇAKIR MAH 3 SOK NO:21 ÇANKAYA

Telefon Numarası: 3124799112

Faks Numarası: 31247991123

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi:Abdurrahman Şengel İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com