Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avanos, ilköğretim, nevşehir, okulu, topaklı

Topaklı İlköğretim Okulu Nevşehir Avanos

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Topaklı İlköğretim Okulu Hakkında - Topaklı İlköğretim Okulu İletişim - Topaklı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Topaklı İlköğretim Okulu Resimleri

1946 yılına kadar 3 sınıf olarak 1946 yılı içerisinde 5 sınıflı okul olarak faaliyet göstermiştir
1972 yılında Topaklı Köyü belde belediyesine kavuşarak kasaba olduktan sonra kasabanın tek ilkokulu olarak hizmet vermeyi sürdürmüştür
Ancak kasabanın geniş bir alana yayılması nedeniyle bu okul ihtiyaca cevap veremez olmuştur
Ankara - Kayseri karayolu kasabanın tam ortasından geçtiği için öğrencilerin gidiş - gelişlerinde kazaya sebep oluyordu Bu nedenle Topaklı Belediyesi yeni bir okul yapılması için bir proje hazırladı
Hazırlanan projenin kabul edilmesi ile 01061986 tarihinde Yeni Mahallede belediyeye ait olan arsa üzerinde okul inşaatına başlandı 3 ay gibi kısa sürede bitirilerek 30081986 yılında Milli Eğitim� teslim edilmiştir
Yapılan okulla birlikte öğrenci sayısı da ikiye bölünerek, ikili öğretimden normal öğretime geçilmiştir Osman Gazi İlkokulu olarak hizmet vermiştir Diğer okul binamızın ismi de Atatürk İlkokulu olarak değişmiştir

Yine 1988 yılında Topaklı Belediyesi tarafından tuvaletler yapılarak kullanıma açılmıştır Aynı yıl içerisinde kasaba halkının katkılarıyla okul ihata duvarı yapılmıştır
Kasaba halkından Ergün ÇOPUR o yıl içerisinde hayrat olarak 5 musluklu okul çeşmesi yaptırmıştır 6 sınıfı ve bir yönetim odası bulunan okula 1990 yılında koridoru bölmek vasıtasıyla öğretmenler odası yapılmıştır
Okulumuzun şu an itibarı ile eski ortaokul binası, iki ilköğretim binası mevcuttur
Adı: TOPAKLI İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Topaklı Kasabası Yeni MahAvanos/NEVŞEHİR T
Telefon Numarası: 3845512236
Faks Numarası: 3845512236

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com