Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, germencik, ilköğretim, mursallı, oğuz, okulu, sabahat

Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Germencik Aydın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Germencik Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Germencik'teki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Resimleri - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Hakkında

VİZYONUMUZ
Gelecek her öğretim yılında, bir önceki öğretim yılından daha çok şeyle gurur duyacak çalışmalar yapmak, sürekli daha iyiye ulaşmaktır

STATEJİLERİMİZ, AMAÇLARIMIZ VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR

STRATEJİK AMAÇ 1: Okulun fiziki koşullarını geliştirerek eğitim öğretimin niteliğini artırmak
HEDEF NO 1: Teknolojik ekipman eksikliğini gidererek etkin kullanılmasını sağlamak
Etkinlik 1: Öğretmen çalışma odasındaki bilgisayarın öğretmenler tarafından etkin şekilde kullanılmasını sağlamak
Etkinlik 2: Birinci kademedeki Sınıflarda mevcut olan televizyon ve VCD sayısını ikinci kademeyi kapsayacak şekilde artırmak
Etkinlik 3: Öğretmenlerin derslerde bilgisayar labarutarını düzenli olarak kullanmalarının sağlanması
Etkinlik 4: İki yıl içinde okula 6 projeksiyon cihazının sağlanması
Etkinlik 5: Okul yemekhanesine yapılacak ilavelerle, burayı belirli günlerde film, belgesel, toplantı eğlence vb gibi etkinlikleri gerçekleştirecek hale getirmek

HEDEF NO 2: Okul donanım eksiklerini gidererek eğitim-öğretimi olumlu yönde destekleyecek hale getirmek
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: Okul tuvaletlerinin tamiri
Etkinlik 2: Okulun dış cephesinin boyanması
Etkinlik 3: İkinci kademe de branş sınıflarının oluşturulması
Etkinlik 4: Okul yemekhanesinin çok amaçlı salon olarak düzenlenmesi
Etkinlik 5: Öğretmen çalışma odasının düzenlenmesi
Etkinlik 6: Sınıflardaki tahtaların, , öğretmen odasındaki dolapların tamiri
Etkinlik 7: Okul bahçesinin düzenlenmesi
Etkinlik 8: Okul bünyesinde kız ve erkek öğrenciler için soyunma odalarının hazırlanması
Etkinlik 9: Okul kütüphanesinin oluşturulması ve aktif olarak öğrenciler tarafından kullanımının sağlanması
Etkinlik 10: Okulumuza soru bankası sağlanarak geliştirilmesi

STRATEJİK AMAÇ 2: Okulun eğitim-öğretim düzeyini artırmak
HEDEF NO 1: Öğrencilerin akademik başarılarını yükseltmek
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: Yetiştirme ve OKS kurslarına katılım oranını yükseltmek
Etkinlik 2: Her iki dönemde birer adet deneme sınav değerlendirmesi yapılması
Etkinlik 3: Veli toplantılarına katılan veli sayısının % 60'lare çıkartılmasını sağlamak
Etkinlik 4: Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi
Etkinlik 5: 3 yıl içersinde deneme sınavlarının okul soru bankasından hazırlanarak yapılmasını sağlamak
HEDEF NO 2: Rehberlik hizmetlerinin okul içi çalışmalarda etkin hale getirmek
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: Etkili ders çalışma yöntemleri ile ilgili grup rehberlik çalışması yapmak
Etkinlik 2: Mesleki liselerin tanıtılması ve meslekler konusunda ayrıntılı tanıtım yapılması
Etkinlik 3 : 8 sınıflara yönelik Sınav Kaygısı Envanteri uygulanması
Etkinlik 4 : Sınav Kaygısı ile ilgili çözüm odaklı meditasyon ve gevşeme egzersizi çalışmaları uygulamak

HEDEF NO 3: Sağlıklı eğitim-öğretim ortamı sağlayarak öğrenci başarısını desteklemek
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: Okulumuzda ilkyardım çantasının ve ecza dolabının kurulması
Etkinlik 2: Sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunmak için hekimler tarafından okulun salonunda seminer verilmesi
Etkinlik 3: Okul temizliğinin periyodik takip ve kontrolü yapılarak okulun sürekli temiz tutulmasını sağlamak
Etkinlik 4: Sağlıklı bir vücut kazanılması için okul çalışanlarının yılda 2 kez kır yürüyüşü gerçekleştirmesi
Etkinlik 5: Okul veya okul çevresinde açıkta satılan yiyeceklerin alınmamasının gerekliliği ve bunlardan doğacak zararların öğrencilere anlatılması
Etkinlik 6: Okul kantininde sağlıklı yiyeceklerin satışının sağlanması
Etkinlik 7: Gerekli görüldüğü zamanlarda okul bahçesinin ve merdivenlerinin yıkanmasını sağlamak
Etkinlik 8: Sağlıklı yaşam kazanılmasında ön görülen yararlı yiyeceklerle ilgili kermes düzenlenmesini sağlamak
STRATEJİK AMAÇ 3: Okul-çevre ilişkilerini geliştirmek
HEDEF NO 1: Kurumlar arası ve okul içi iletişim ve koordinasyonu geliştirmek
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: Yıl içinde yapılan bütün çalışmaların velilere duyurulmasını sağlamak
Etkinlik 2: Velilerimizin meslekleri, adresleri ve görevleri konusunda veli profili belirlemek
Etkinlik 3: Okul etkinliklerinde veli katılımının %60'lara yükseltilmesini sağlamak
Etkinlik 4: Kermes düzenlemek
Etkinlik 6: Öğrencilerle ilgili yapılan etkinlikleri, okulun gelirlerini, harcamalarını, ihtiyaçlarını, eksiklerini, okulun başarılarını duyurulabilmek için duyuru panosunun kullanılması
Etkinlik 7: Okulumuzdan mezun olanlar için "Mezunlar Günü" düzenlenmesi

HEDEF NO 2: Rehberlik hizmetleri kapsamında öğrenci-veli ve öğretmen iletişim ve koordinasyonunu güçlendirmek
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: 8 sınıf öğrenci-veli ve öğretmenleri ile toplantı düzenlenerek OKS sınavı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmak
Etkinlik 2: 8 sınıf öğrencilerine uygulanan ABKÖ sonuçlarının veliler ile paylaşılması
STRATEJİK AMAÇ 4: Öğrencilerin sosyal yönlerini, iletişim becerilerini, davranışlarını geliştirmek
HEDEF NO 1: Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, sağlıklı iletişim kurabilen, okul içi ve okul dışı toplumsal kuralları benimseyerek uygulayan öğrencilerin yetiştirilmesi
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: Öğrenci kuşak çatışması ile ilgili panel düzenlenmesi
Etkinlik 2: Öğretmen - öğrenci paneli düzenlenmesi
Etkinlik 3: Okuma kulübünün kurulması
Etkinlik 4: Toplu olarak sinema, tiyatro vb yerlere geziler düzenlemek
Etkinlik 5: İl içi ve il dışı kültür gezilerinin düzenlenmesi
Etkinlik6 :Hafta sonu moral etkinliklerinin yapılması

HEDEF NO 2: Okulun kültürel-sosyal faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi
ETKİNLİKLER:
Etkinlik 1: Okul içi kültür sanat etkinliklerine öğrenci katılımının sağlanması
Etkinlik 2: Belirli gün ve haftalarla ilgili çalışmaların düzenlenmesi ve daha aktif hale getirilmesi
Etkinlik 3: Okul gazetesi çıkarma
Etkinlik 4: Yılsonu etkinliklerinin düzenlenmesi
Etkinlik 5: Resim ve İş Eğitimi sergilerinin açılması
Etkinlik 6:Şarkı söyleme yarışması düzenlenmesi
Etkinlik 7:Güzel masal anlatma yarışmaları yapılması
Etkinlik 8: Okul öğrenci ve velilerine yönelik konferans ve panel düzenleme
Etkinlik9 Ayın başarılı öğrencisinin seçilmesi
Etkinlik10: Ayın temiz sınıfının seçilmesi
Etkinlik11: Gazete panosunun oluşturulması

SONUÇ
Dünyadaki ve toplumdaki değişim ve yenileşme sona ermeyeceğine göre okulumuzun stratejik planı da sonuçlanmayacaktır O halde, sonuç olarak söylenebilecek tek söz bu dokümanın hiç bir zaman son seklini ala-(Terbiyeden-Yoksunum)-mayacağıdır
Okulumuzun stratejik planı canlıdır ve sizlerden elde edilen veriler ve değişen ihtiyaçlar dikkate alınarak sürekli olarak yenilenecektir

Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Aydın Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: MURSALLI SABAHAT OĞUZ İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: MURSALLİ KASABASİ

Telefon Numarası: 2565721046

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi :312581@mebk12tr

Web Adresi: Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu
http://mursallisoguzioomebk12tr

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com