|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aydın, germencik, ilköğretim, mursallı, oğuz, okulu, sabahat |
![]() |
Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Germencik Aydın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Germencik AydınAydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Germencik'teki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Resimleri - Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Hakkında VİZYONUMUZ Gelecek her öğretim yılında, bir önceki öğretim yılından daha çok şeyle gurur duyacak çalışmalar yapmak, sürekli daha iyiye ulaşmaktır ![]() STATEJİLERİMİZ, AMAÇLARIMIZ VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR STRATEJİK AMAÇ 1: Okulun fiziki koşullarını geliştirerek eğitim öğretimin niteliğini artırmak ![]() HEDEF NO 1: Teknolojik ekipman eksikliğini gidererek etkin kullanılmasını sağlamak ![]() Etkinlik 1: Öğretmen çalışma odasındaki bilgisayarın öğretmenler tarafından etkin şekilde kullanılmasını sağlamak ![]() Etkinlik 2: Birinci kademedeki Sınıflarda mevcut olan televizyon ve VCD sayısını ikinci kademeyi kapsayacak şekilde artırmak ![]() Etkinlik 3: Öğretmenlerin derslerde bilgisayar labarutarını düzenli olarak kullanmalarının sağlanması Etkinlik 4: İki yıl içinde okula 6 projeksiyon cihazının sağlanması ![]() Etkinlik 5: Okul yemekhanesine yapılacak ilavelerle, burayı belirli günlerde film, belgesel, toplantı eğlence vb gibi etkinlikleri gerçekleştirecek hale getirmek ![]() HEDEF NO 2: Okul donanım eksiklerini gidererek eğitim-öğretimi olumlu yönde destekleyecek hale getirmek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Okul tuvaletlerinin tamiri Etkinlik 2: Okulun dış cephesinin boyanması Etkinlik 3: İkinci kademe de branş sınıflarının oluşturulması Etkinlik 4: Okul yemekhanesinin çok amaçlı salon olarak düzenlenmesi Etkinlik 5: Öğretmen çalışma odasının düzenlenmesi Etkinlik 6: Sınıflardaki tahtaların, , öğretmen odasındaki dolapların tamiri Etkinlik 7: Okul bahçesinin düzenlenmesi Etkinlik 8: Okul bünyesinde kız ve erkek öğrenciler için soyunma odalarının hazırlanması Etkinlik 9: Okul kütüphanesinin oluşturulması ve aktif olarak öğrenciler tarafından kullanımının sağlanması Etkinlik 10: Okulumuza soru bankası sağlanarak geliştirilmesi STRATEJİK AMAÇ 2: Okulun eğitim-öğretim düzeyini artırmak HEDEF NO 1: Öğrencilerin akademik başarılarını yükseltmek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Yetiştirme ve OKS kurslarına katılım oranını yükseltmek Etkinlik 2: Her iki dönemde birer adet deneme sınav değerlendirmesi yapılması Etkinlik 3: Veli toplantılarına katılan veli sayısının % 60'lare çıkartılmasını sağlamak ![]() Etkinlik 4: Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi Etkinlik 5: 3 yıl içersinde deneme sınavlarının okul soru bankasından hazırlanarak yapılmasını sağlamak ![]() HEDEF NO 2: Rehberlik hizmetlerinin okul içi çalışmalarda etkin hale getirmek ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Etkili ders çalışma yöntemleri ile ilgili grup rehberlik çalışması yapmak Etkinlik 2: Mesleki liselerin tanıtılması ve meslekler konusunda ayrıntılı tanıtım yapılması Etkinlik 3 : 8 ![]() Etkinlik 4 : Sınav Kaygısı ile ilgili çözüm odaklı meditasyon ve gevşeme egzersizi çalışmaları uygulamak HEDEF NO 3: Sağlıklı eğitim-öğretim ortamı sağlayarak öğrenci başarısını desteklemek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Okulumuzda ilkyardım çantasının ve ecza dolabının kurulması Etkinlik 2: Sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunmak için hekimler tarafından okulun salonunda seminer verilmesi Etkinlik 3: Okul temizliğinin periyodik takip ve kontrolü yapılarak okulun sürekli temiz tutulmasını sağlamak ![]() Etkinlik 4: Sağlıklı bir vücut kazanılması için okul çalışanlarının yılda 2 kez kır yürüyüşü gerçekleştirmesi Etkinlik 5: Okul veya okul çevresinde açıkta satılan yiyeceklerin alınmamasının gerekliliği ve bunlardan doğacak zararların öğrencilere anlatılması Etkinlik 6: Okul kantininde sağlıklı yiyeceklerin satışının sağlanması Etkinlik 7: Gerekli görüldüğü zamanlarda okul bahçesinin ve merdivenlerinin yıkanmasını sağlamak Etkinlik 8: Sağlıklı yaşam kazanılmasında ön görülen yararlı yiyeceklerle ilgili kermes düzenlenmesini sağlamak STRATEJİK AMAÇ 3: Okul-çevre ilişkilerini geliştirmek ![]() HEDEF NO 1: Kurumlar arası ve okul içi iletişim ve koordinasyonu geliştirmek ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Yıl içinde yapılan bütün çalışmaların velilere duyurulmasını sağlamak Etkinlik 2: Velilerimizin meslekleri, adresleri ve görevleri konusunda veli profili belirlemek Etkinlik 3: Okul etkinliklerinde veli katılımının %60'lara yükseltilmesini sağlamak ![]() Etkinlik 4: Kermes düzenlemek Etkinlik 6: Öğrencilerle ilgili yapılan etkinlikleri, okulun gelirlerini, harcamalarını, ihtiyaçlarını, eksiklerini, okulun başarılarını duyurulabilmek için duyuru panosunun kullanılması ![]() Etkinlik 7: Okulumuzdan mezun olanlar için "Mezunlar Günü" düzenlenmesi HEDEF NO 2: Rehberlik hizmetleri kapsamında öğrenci-veli ve öğretmen iletişim ve koordinasyonunu güçlendirmek ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: 8 ![]() Etkinlik 2: 8 ![]() STRATEJİK AMAÇ 4: Öğrencilerin sosyal yönlerini, iletişim becerilerini, davranışlarını geliştirmek ![]() HEDEF NO 1: Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, sağlıklı iletişim kurabilen, okul içi ve okul dışı toplumsal kuralları benimseyerek uygulayan öğrencilerin yetiştirilmesi ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Öğrenci kuşak çatışması ile ilgili panel düzenlenmesi Etkinlik 2: Öğretmen - öğrenci paneli düzenlenmesi Etkinlik 3: Okuma kulübünün kurulması Etkinlik 4: Toplu olarak sinema, tiyatro v ![]() ![]() ![]() Etkinlik 5: İl içi ve il dışı kültür gezilerinin düzenlenmesi Etkinlik6 :Hafta sonu moral etkinliklerinin yapılması ![]() HEDEF NO 2: Okulun kültürel-sosyal faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi ![]() ETKİNLİKLER: Etkinlik 1: Okul içi kültür sanat etkinliklerine öğrenci katılımının sağlanması Etkinlik 2: Belirli gün ve haftalarla ilgili çalışmaların düzenlenmesi ve daha aktif hale getirilmesi ![]() Etkinlik 3: Okul gazetesi çıkarma ![]() Etkinlik 4: Yılsonu etkinliklerinin düzenlenmesi ![]() Etkinlik 5: Resim ve İş Eğitimi sergilerinin açılması Etkinlik 6:Şarkı söyleme yarışması düzenlenmesi Etkinlik 7:Güzel masal anlatma yarışmaları yapılması Etkinlik 8: Okul öğrenci ve velilerine yönelik konferans ve panel düzenleme Etkinlik9 Ayın başarılı öğrencisinin seçilmesi ![]() Etkinlik10: Ayın temiz sınıfının seçilmesi ![]() Etkinlik11: Gazete panosunun oluşturulması ![]() SONUÇ Dünyadaki ve toplumdaki değişim ve yenileşme sona ermeyeceğine göre okulumuzun stratejik planı da sonuçlanmayacaktır ![]() ![]() Okulumuzun stratejik planı canlıdır ve sizlerden elde edilen veriler ve değişen ihtiyaçlar dikkate alınarak sürekli olarak yenilenecektir ![]() Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu Aydın Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AYDIN / GERMENCİK Adı: MURSALLI SABAHAT OĞUZ İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: MURSALLİ KASABASİ Telefon Numarası: 2565721046 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi :312581@meb ![]() ![]() Web Adresi: Mursallı Sabahat Oğuz İlköğretim Okulu http://mursallisoguzioo ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|