Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilköğretim, lütfi, merkez, nevşehir, okulu, pamukçu

Merkez Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Merkez Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez

Merkez Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Hakkında - Merkez Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Tanıtım - Merkez Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez İletişim - Merkez Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Resimleri - Merkez Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu

Okulumuz 1987 yılında Nevşehir esnaflarından HLütfi Pamukçu tarafından 8 derslikli olarak yaptırılmıştır ve müstakil Orta Okul olarak Eğitim-Öğretime başlamıştırOkulumuza 1989 yılında 12 derslik ve 1992 yılında 12 derslik daha yaptırılmıştır
1998-1999 Öğretim yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla adı HLütfi Pamukçu İlköğretim Okulu olmuştur
Okulumuz il merkezinde Gülşehir-Kırşehir yol güzergahında Gazi Stadyumunun karşısında ve Tarım İl Müdürlüğünün 100 m Arkasında bulunmaktadır
Okulumuz sosyal ve kültürel anlamda katıldığı yarışma ve etkinliklerde birçok başarıya imza atmıştırFutbol, Basketbol, Hentbol, Badminton yarışmalarında kupalar ve dereceler almıştır
Her yıl ortalama 130-140 arasında öğrenci mezun vermekte ve bunların yaklaşık % 50’si Fen Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu Liselerini kazanmaktadırAyrıca % 30’u Anadolu Meslek ve Meslek Liselerini kazanmaktadırYaklaşık olarak bütün öğrencilerimiz ilköğretimden sonra Orta Öğretime devam etmektedir
2009-2010 Öğretim Yılında Okulumuzda ;
· Anasınıfında 66 ,
· IKademede 407,
· IIKademede 363 olmak üzere toplam 836 Öğrencimiz var

Okulumuzda ;
1 Müdür ,
2 Müdür Yardımcısı,
1 Rehber Öğretmen ,
2 Anasınıfı Öğretmeni ,
12 Sınıf Öğretmeni ,
4 Türkçe Öğretmeni ,
2 Matematik Öğretmeni ,
3 Fen ve Teknoloji Öğretmeni ,
2 Sosyal Bilgiler Öğretmeni ,
3 İngilizce Öğretmeni ,
2 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni (1’i İLSİS’te Görevli,1’i HEM’de Görevli )
1 Müzik Öğretmeni ,
2 Beden Eğitimi Öğretmeni ,
1 Teknoloji Tasarım Öğretmeni ,
1 Görsel Sanatlar Öğretmeni ,
1 Bilgisayar Öğretmeni ve
1 Hizmetli (Kaloriferci) bulunmaktadır

Ayrıca Okulumuzun temizlik işleri hizmet alımı yöntemi ile yapılmaktadır

Okulumuzun Kurucusu
HLÜTFİ PAMUKÇU
Hacı Lütfi Pamukçu, 1914 Yılında Nevşehir´de doğdu Babası Hüseyin Pamukçu, annesi Azize Hanımdır Varlıklı bir ailenin çocuğu olan, Lütfi Pamukçu başarılı bir öğrenci olup İlkokulu ve Ortaokulu Nevşehir´de bitirmiştir Arapça ve Fransızca olarak iki dil bilmektedir Arapçayı son günlerine kadar yazıp okuyabilmekte idi

Ortaokulu bitirdikten sonra yakınları kendisinden öğretmen olmasını istedi Lütfi Pamukçu babasının yanında ticaret yapmayı tercih etti Önce babasının yanında manifaturacılık, daha sonra nakliyatçı olarak ticarete devam etti 1964 yılında kuyumculuk yapmaya başladı 1979 yılına kadar kuyumculukla uğraştı Çalışmayı seven birisi idi

Bağ-Kur emeklisi olan Lütfi Pamukçu hacca gitmiş ve daha sonra sakin bir hayatı seçmiştir H Lütfi Pamukçu, zaman buldukça yurtiçi seyahatlerine çıkmayı, müzikle uğraşmayı severdi ve bu meziyetlerini çocuklarına da yansıtmıştır

Yardımlaşmayı ve yardım yapmayı seven H Lütfi Pamukçu Devlet Hastanesi´ne büyük miktarlarda bağışlar yapmıştır Hastaneye Jenarator ve Ultrason cihazlarını almıştır

Halen faaliyet gösterdiğimiz HLütfi Pamukçu İÖO´nun ilk binasını kültürlü bir geleceğe katkıda bulunabilmek için yapmıştır 10102003 yılında vefat etmiştir Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: MERKEZ LÜTFİ PAMUKÇU İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: 20 TEMMUZ MAHALLESİ CUMHURİYET CAD
Telefon Numarası: 3842134820
Faks Numarası: 3842134826
kaynak:webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com