Ataeymir İlköğretim Okulu Karacasu Aydın |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ataeymir İlköğretim Okulu Karacasu AydınAydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Ataeymir İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Karacasu'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Ataeymir İlköğretim Okulu Resimleri - Ataeymir İlköğretim Okulu Hakkında OKULUMUZUN TARİHÇESİ Köyümüzde ilk defa okul 1924 yılında açılmış olup o zaman Arap harfleri ile eğitim-öğretim yapılmıştır Okul yukarı caminin bitişiğinde bir odada eğitim-öğretime başlamış, ilk öğretmeni Ahmet Efendiymiş 1928'de Türk Harfleri kabul edilince Türkçe öğretime geçilmiş Ayni yerde Ahmet Efendi tarafından eğitim-öğretim sürdürülmüştür İlkokul o zaman üç yıllık eğitim öğretim yapmaktaymış1942-1943 Eğitim-Öğretim yılında okul beş yıllık öğretime başlamıştır 1944-1945 Eğitim-Öğretim yılında okul, köylü tarafından yapılan Ortaokul binasına taşınmıştır1967-1968 Eğitim-Öğretim yılına kadar şu an yıkılan ortaokul binasında eğitim öğretim sürdürülmüştür O zamandan bu yana Eğitim-Öğretim çalışmalarını yeni binada sürdüren okulumuz, yine kasaba Halkı-Milli Eğitim işbirliğiyle 3 derslikli yeni bir binayı daha 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında Eğitim-Öğretime hazır hale getirmiştir 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul ve ortaokul birleşerek ilköğretim okulu oluşturulmuştur VİZYONUMUZ "Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen Milli Eğitim Genel Amaçları Çerçevesinde" ÖĞRENCİLERİMİZİ * Milli ve manevi değerlerimizi benimseyen * İnsan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına saygılı * Bilgiye ulaşmanın yollarını öğrenmiş * Bilim ve teknolojinin imkanlarından yararlanabilen * Topluma faydalı, görev alma bilincine ulaşmış bireyler olarak yetiştirmek Okulumuz öğrencilerinin, evrensel ve toplumsal değerlere saygı duyan, 21 yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek öğrenciler olması, okulumuzun, bilgi ve bilişim teknolojisinin olanaklarından faydalanarak çalışmaları ve başarısıyla tercih edilen ve eğitim sektöründe lider olan bir eğitim kurumu olmak sürekli sistemli ve planlı gelişimiyle öğrenen kurum olarak çağdaş eşdeğer kurumlarımızla yarışabilir düzeye ulaşmaktır MİSYONUMUZ Öğrencimizin; * Bütün çalışmalarımızın odağı öğrencilerimizdir * Biz, öğrencilerimiz var olduğu için varız * Biz, öğrencilerimize saygı duyar, değer verir, destekleriz * Biz, kendimize ve birbirimize güveniriz * Biz, sevgi dolu, hoş görülü ve anlayışlıyız * Biz, farklıyız; yetenekli, enerjik, coşkulu ve verimliyiz * Biz, yönetici-öğretmen-öğrenci-aile ilişkisinde güven ortamı oluştururuz * Biz, her bireyin farklı özellikler taşıdığına ve bu farklılıkların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanırız * Biz, rakip olarak kendimizi görürüz; azimli ve kararlıyız * BİZ YÜCE MİLLETİMİZİN VE İNSANLIK ALEMİNİN SÜREKLİ DEĞİŞEN VE GELİŞEN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERECEK 'FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR, NESİLLERİ YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ Hedefimiz, anaokulu yaşlarından başlayarak, ilköğretimin bütün kademelerinde sağladığımız eğitimle, güçlü bir kimliğe sahip, başarıyı hedefleyen, yenilikçi, yaratıcı, lider olabilen, toplum tarafından takdir edilen, Türk kimliğine sahip olduğu kadar dünya vatandaşı niteliklerine sahip olan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ahlaklı gençler yetiştirmektir Üstlendiğimiz eğitim öğretim görevini yerine getirirken, öğrencilerimizin mutluluğunu ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutmak, öğrencilerimizin aile, toplum ve vatanlarına bağlı, çok çalışmaya hazır, ahlaklı, özgüven ve sorumluluk sahibi insanlar olarak yetişebilmeleri için sıcak bir ortam sağlamak, Eğitime, öğretime göre öncelik vermek, Disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirerek bilginin sınırsızlığını hissettirmek, Öğrencilerimizin dünya vatandaşı olarak yetişmelerini sağlamak için farklı kültür öğelerinin ve yabancı dillerin küçük yaşlarda benimsenmesini sağlamak, Öğrenciler, okul idaresi, öğretmen ve veliler arasında sıcak ve yapıcı bir diyalog geliştirmek Ders dışı etkinliklere katılımı sağlayarak ve yaygınlaştırarak, birlikte aynı hedefe doğru çalışıp üreten sosyal bireyler yetiştirmek, Öğrencilerimize yardımseverlik ve sosyal sorumluluk ilkelerini aşılamak için okul içi ve dışında etkinliklere katılmak, Ulusal bayram ve anma günlerinde anlamlı etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerin kültür varlıklarına sahip çıkmalarını sağlamak, önde gelen hedeflerimizdendir Ataeymir İlköğretim Okulu Aydın Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ataeymir İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ataeymir İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ataeymir İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Ataeymir İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AYDIN / KARACASU Adı: ATAEYMİR İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Fatih Mah Ataeymir / Karacasu Telefon Numarası: 2564435020 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi :ataeymirioo@hotmailcom Web Adresi:AYDIN - KARACASU - Ataeymir İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|