Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eczacıbaşı, ilköğretim, izmir, kestelli, konak, okulu, şerife

Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Konak İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Konak İzmir

Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Hakkında - Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Tanıtım - Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Resimleri - Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu İletişim

Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz ilk kez 1935 � 1936 yılında Basmane�de Evliya zadelerin konağında Karataş Ortaokulunun bir şubesi olarak eğitime başlamıştır Bu konumunu 1938 � 1939 Öğretim yılı başına kadar sürdürmüş olup 1938 � 1939 Öğretim yılı başından itibaren Tilkilik Kız Ortaokulu adıyla bağımsız ortaokul yapısı kazandırılarak aynı binada faaliyetine devam etmiştir

1950 � 1951 Öğretim yılında Kestelli Caddesi Tan Mahallesindeki Yemişçi zadelere ait binaya taşınmış,1969 Öğretim Yılı başına kadar eğitim- öğretim çalışmalarına bu binada devam etmiş 13031961 Tarihinde adı, bakanlıkça Kestelli Kız Ortaokulu olarak değiştirilmiştir30091969 Yılında ise ŞERİFE ECZACIBAŞI İLKOKULU bahçesinde yapılan yeni binasına taşınmıştır

Bu ilkokul 1960 yılında Süleyman Ferit Eczacıbaşı tarafından annesi adına yaptırılmış, daha sonra 1962 yılında Dr Eyüp Sabri tarafından çevre düzenlemesi ve ek hizmet binaları yaptırılarak hizmetini sürdürmüştür Aynı bahçeyi paylaşan iki okul ayrı ayrı yönetim birimleriyle yönetiliyorlardı Karma eğitim veren Kestelli Ortaokulu 1982 yılında İlköğretim Okulu statüsü kazandı

Bu durum 1987 � 1988 Öğretim yılına kadar devam etmiş, bu tarihte Şerife Eczacıbaşı İlkokulu binası yerine İZMİR ÖĞRETMEN EVİ yapılmıştır Böylece ilkokul sınıfları ortaokul bünyesine alınarak yönetimi birleştirip KESTELLİ ŞERİFE ECZACIBAŞI İLKÖĞRETİM OKULU adı ile eğitim � öğretim faaliyetlerine devam etmektedir

Okul 1960 yılında Süleyman Ferit ECZACIBAŞI tarafından annesi Şerife ECZACIBAŞI adına inşa edilmiştir Dış duvarlara demir takılması 1966 yılında gerçekleştirilmiştir Okul arsası çok eskiden mezarlıkmış, sonraları şehir imar planına göre koruluk olarak tanzim olmuş

OKULUMUZUN ÇEVRESİ:
İkiçeşmelik yolunun altında kalan okulumuz, mevki adı olarak bulunduğumuz yer CUMHURİYET KORULUĞU�dur

ÇEVRENİN DOĞAL YAPISI
Mahalle Kadifekale tepesinin yamaçlarında kuruludurYaz aylarında İmbat rüzgarları alırYüksekte bulunduğumuz için iklim serindir

ÇEVRENİN TARİHÇESİ
Okulun batısında şimdi kullanılmayan Kadifekale�ye kadar giden bir yeraltı geçidi bulunmaktadır
RUM KIZI SUYU:430 sokakta, Ceneviz İmparatoru hasta kızı adına yaptırılmış olan bir çeşme vardır Halk inanışına göre bu çeşmenin suyu mide ağrılarına iyi gelirmiş

AGORA: Üç katlı, orta kısmı avlulu bir tarihi eserdir Bazalikasında bir mahkeme salonu bulunmaktadır Ayrıca mahzenlerde Gladyatörlerin ve silahşörlerin savaştığı sanılmaktadır Marküs burayı karısı için yaptırmış

Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Konak
Okulun Telefonu: (0232) 4411168
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: 431 SkNo:4/4 İkiçeşmelik
Okulun Web Adresi: http://kestelliserifemebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: kestelliserife@yahoocom
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com