08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yazıhüyük İlköğretim Okulu Nevşehir Derinkuyu
Yazıhüyük İlköğretim Okulu - Yazıhüyük İlköğretim Okulu Hakkında - Yazıhüyük İlköğretim Okulu İletişim - Yazıhüyük İlköğretim Okulu Tanıtım - Yazıhüyük İlköğretim Okulu Resimleri
Okulumuz
İki dönem orta okul mezunu vermiş olup, 1997 yılından itibaren ilköğretim okulu diploması vermektedir Okulumuz 1995 yılında Yazıhöyük Belediyesinin kurulması ile birlikte il özel idaresi mülkiyetine girmiştir Okulumuzun Derinkuyu İlçesine uzaklığı 10 kmdir Nevşehire uzaklığı ise 40 kmdir Okul binamız üç katlı olup zemin katta toplantı salonumuz vardır İkinci katta bilgisayar teknoloji sınıfı bulunmaktadır Kasabamızda öğretmenlerin oturabileceği şekilde daire tipi evler bulunmaktadır İnsanları eğitime ve öğretime duyarlıdır Bilhassa belediye başkanımız Cengiz Çavdarın katkıları çoktur Ulaşım, her saat başı kasabamızdan belediye otobüsleri ile Derinkuyuya yapılmaktadır Derinkuyudan ise her yarım saatte bir Nevşehire ulaşım sağlanmaktadır Derinkuyudan Niğdeye saatte otobüsler hareket etmektedir Ayrıca kasabamız Kayseriye 120 km olup pazar günleri hariç her sabah 8 00 da gidiş 15 00 da dönüş yapılmaktadır 2006/2007 Eğitim öğretim yılı OKS sınavlarında Derinkuyudaki ilköğretim okulları arasında sadece okulumuz Türkiye ortalamasının üzerinde puan almıştır 2006/2007 yılında ilimizde yapılan sportif faaliyetlerde minikler krosta üçüncülük almıştır Okulumuzda sabah ve öğlen olmak üzere iki ana sınıfı 35 öğrenci, 2 şube 1 sınıf 55 öğrenci, 1 şube 2 sınıf 34 öğrenci, 2 şube 3 sınıf 25+24 öğrenci, 2 şube 4 sınıf 29+29 öğrenci, 1 şube 5 sınıf 35 öğrenci, 2 şube 6 sınıf 26+24 öğrenci, 1 şube 7 sınıf 39 öğrenci,1 şube 8 sınıf 32 öğrenci olmak üzere toplam 380 öğrencimiz bulunmaktadır Ayrıca bilgisayar teknoloji sınıfımız, fen labaratuarımız,tiyatro sahnemiz ve toplantı salonumuz,spor ve satranç sınıfımız bulunmaktadır
VİZYONUMUZ:Kasabamızda eğitimin her kesiminde bir temel ihtiyaç olarak kabul edilmesi Bu temel ihtiyaçların karşılanması için imkanlar ölçüsünde okul olarak her türlü fırsat imkan ve desteğin verildiği bilincinin yerleştirilmesi
MİSYONUMUZ:Okulumuz personelinin tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin bilgili,becerikli kendine güvenen bireyler olarak yetiştirilmesine fırsat tanımak,onlara 21 yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceriler kazandırmak,Atatürkün hedef gösterdiği çağdaş uygarlığı yakalamak ve aşmak için varız Yazıhöyükte eğitilmiş insan sayısını artırmak ve öğrencilerimizi üst öğrenim kurumlarına ve hayata en iyi şekilde hazırlamaktır Sonucunda MISYONUMUZ ÇEVRENIN EGITIM VE ÖGRETIMIN GEREKLIGINE INANDIRMAK OLMUSTUR
Amaçlari: Türk çocuguna iyi bir vatandas olma gerekligi Temel egitim bilgileri ve becerileri kazandirmak Milli degerlere önem veren bir kisilik kazandirmak Her ögrencinin kabiliyeti yönünde yetistirmek
Okul Adresi:Yazıhüyük Beldesi Derinkuyu/ Nevşehir
Telefon No :0384 3936211
Yazıhüyük İlköğretim Okulu
kaynak :webrehberiz biz
|
|
|