08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Emekevler İlköğretim Okulu Merkez Antalya
Antalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Emekevler İlköğretim Okulu Hakkında - Emekevler İlköğretim Okulu Resimleri - Antalya Merkezdeki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Emekevler İlköğretim Okulu Bilgileri
Tarihçe
Okulumuzun Tarihçesi
Çevreye, ilk defa D S İ işçilerinin kurmuş oldukları yapı kooperatifi ve arsası olanların yapmış oldukları evlerle birlikte yerleşim başlamıştır Daha sonra da yurdun değişik bölgelerinden gelen insanlarla ve bunların yapmış olduğu gece kondu evlerle yerleşim gelişmeye başlamıştır İşçilerin kendi emekleri ile yaptıkları bu evlerden dolayı yapı kooperatifi bu semte “Emekevler” adını vermiştir Yapı kooperatifinin okul için ayrılmış olduğu arsaya da Devletimiz okul yapmış, Okulun yapımında semtin insanları da bir çok yardımlarda bulunmuştur Okulumuz bulunduğu semtin adını alarak Emekevler İlkokulu adıyla 1978 yılında açılmıştır Okul,uzun süre hem ilkokul hem de orta okul olarak faaliyet gösteriyorken 1990-1991 öğretim yılında orta okul bölümü ayrılarak Yeni Mahalle ilköğretim okuluna taşınmıştır Okulumuz bir süre daha ilkokul olarak devam etmiş, 1998-1999 öğretim yılında İlköğretim okulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır
Okulumuz tam gün olarak normal eğitim yaparken 2000-2001 öğretim yılında öğrenci sayısının artması ve dersliklerinin yetersiz kalması sonucu “ İkili “ ( sabahçı-öğleci ) öğretime geçmek zorunda kalmıştır Ancak bu durum kısa sürmüş 2002-2003 öğretim yılında tekrar normal öğretimine geçmiş ve halen bu şekilde eğitim ve öğretimine devam etmektedir
Okulumuzun İsmi
İşçilerin emek ve alın terleri ile kurdukları bu semte “ Emekevler “adını vermeleri ve okulun bu semte ait olarak yapılaması sonucu bu isim verilmiştir
Emekevler İlköğretim Okulu Antalya Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Emekevler İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Emekevler İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Emekevler İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Emekevler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: EMEKEVLER İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Yeni Emek Mah 2566 Sok: No:19 07060 Antalya
Telefon Numarası: 2423250468
Faks Numarası: 2423261018
E-mail Adresi:Bilgi Yok
Web Adresi:
Emekevler İlköğretim Okulu
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|