|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ankara, bilgileri, ilköğretim, okulu, sincan, yenikent |
Yenikent İlköğretim Okulu Bilgileri Sincan Ankara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yenikent İlköğretim Okulu Bilgileri Sincan AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Sincan'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Yenikent İlköğretim Okulu Tanıtımı - Yenikent İlköğretim Okulu Resimleri - Yenikent İlköğretim Okulu Hakkında Okulumuzun Tarihçesi Okulumuz, Cumhuriyetimizin ilan edildiği yıllarda Başöğretmenimiz M Kemal Atatürk’ün başlattığıeğitim- öğretim seferberliği ile yurt genelinde açılan Millet Mekteplerinden birisidir Bucağımızın eski adıolan yerleşim yerinden adını aldığı Ziir Bucağı Merkez İlkmektebi, okuma yazmaya önem vererek çevre halkını hayata hazırlama yönüyle üçten Şahadetname belgesi ile ilk mezunlarını vermiştir Okulumuz, 1945 eğitim-öğretim yılında“Ziir Bucağı İlkokulu “ adı altında kayıtlarımıza göre 15 mezun vermiştir ![]() ![]() Ziir Bucağı etrafı dik ve sarp kayalarla çevrili ortasından Ova Çayı geçen dar bir vadide kurulmuştu ve gelişmeye müsait değildi Etrafındaki sarpkayaların ufak bir sarsıntıda, yağmurda yuvarlanması tehdidi altında halkı her zaman huzursuz ediyordu Hatta bazı tehlikeli kayalar zincirle bağlanmıştı Ortadan geçen ova çayı sağanakyağışlarda, Baharla birlikte Kızılcahamam dağlarından eriyen kar sularıyla da beslenen bu çay yöre halkının ikinci bir korku kaynağı idi Çünkü çayınbelirli bir yatağı yoktu ve taştığı zaman evleri basıyor zaman zaman çaya düşen çocukları kurtarmak mümkün olmuyor, yöre halkını yasa boğuyordu ![]() Nüfus çoğaldıkça yerleşim sıkıntısı oluyor ev yapacak arsa bulunamıyordu Bu durumu görenhükümet 1960 yılında bu yeri afet bölgesi ilan etti ve buranın yerini değiştirdi Eski yerleşim yerinetakriben dört kilometre uzaklıkta bulunan bu günkü yerleşim yeri tespit edildi İmar ve İskanBakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar sonunda yöre halkının yaşam şartları da göz önünde tutularak yörede “ serpme plan” denilen bir plana göre yerleşim yeri kurulmaya başlatıldı Müstakil vebahçeli olarak yapılan bu evler beş senede tamamlanarak, 1965 yılında kura sonucu sahiplerine verildi Yeni kurulan bu yerin adı ise YENİKENTolarak belirlendi ![]() 1964-1965 öğretim yılından sonra YENİKENT İLKOKULU adı ile tek katlı ve altı derslikten oluşan binası ile eğitim-öğretim çalışmalarına başlanılan okulumuzun ilk müdürü Sadiye AKICI olmuştur 1964-1965 yıllarındaokulumuz ilkyıl 24 mezun vermiştir Yenikent İlköğretim Okulu Ankara Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yenikent İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yenikent İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yenikent İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Yenikent İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / SİNCAN Adı: YENİKENT İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Atatürk Mah Fatih Cad No:14 Yenikent- Sincan- ANKARATelefon Numarası: 3122771004 Faks Numarası: 3122771073 E-mail Adresi: 305915@meb k12 trWeb Adresi: ANKARA - SİNCAN - Yenikent İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi biz - www meb gov trOkulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|
|