|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ankara, bilgileri, ilköğretim, okulu, sincan, yenikent |
![]() |
Yenikent İlköğretim Okulu Bilgileri Sincan Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yenikent İlköğretim Okulu Bilgileri Sincan AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Sincan'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Yenikent İlköğretim Okulu Tanıtımı - Yenikent İlköğretim Okulu Resimleri - Yenikent İlköğretim Okulu Hakkında Okulumuzun Tarihçesi Okulumuz, Cumhuriyetimizin ilan edildiği yıllarda Başöğretmenimiz M ![]() eğitim- öğretim seferberliği ile yurt genelinde açılan Millet Mekteplerinden birisidir ![]() olan yerleşim yerinden adını aldığı Ziir Bucağı Merkez İlkmektebi, okuma yazmaya önem vererek çevre halkını hayata hazırlama yönüyle üçten Şahadetname belgesi ile ilk mezunlarını vermiştir ![]() “Ziir Bucağı İlkokulu “ adı altında kayıtlarımıza göre 15 mezun vermiştir ![]() ![]() Ziir Bucağı etrafı dik ve sarp kayalarla çevrili ortasından Ova Çayı geçen dar bir vadide kurulmuştu ve gelişmeye müsait değildi ![]() kayaların ufak bir sarsıntıda, yağmurda yuvarlanması tehdidi altında halkı her zaman huzursuz ediyordu ![]() ![]() yağışlarda, Baharla birlikte Kızılcahamam dağlarından eriyen kar sularıyla da beslenen bu çay yöre halkının ikinci bir korku kaynağı idi ![]() belirli bir yatağı yoktu ve taştığı zaman evleri basıyor zaman zaman çaya düşen çocukları kurtarmak mümkün olmuyor, yöre halkını yasa boğuyordu ![]() Nüfus çoğaldıkça yerleşim sıkıntısı oluyor ev yapacak arsa bulunamıyordu ![]() hükümet 1960 yılında bu yeri afet bölgesi ilan etti ve buranın yerini değiştirdi ![]() takriben dört kilometre uzaklıkta bulunan bu günkü yerleşim yeri tespit edildi ![]() Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar sonunda yöre halkının yaşam şartları da göz önünde tutularak yörede “ serpme plan” denilen bir plana göre yerleşim yeri kurulmaya başlatıldı ![]() bahçeli olarak yapılan bu evler beş senede tamamlanarak, 1965 yılında kura sonucu sahiplerine verildi ![]() olarak belirlendi ![]() 1964-1965 öğretim yılından sonra YENİKENT İLKOKULU adı ile tek katlı ve altı derslikten oluşan binası ile eğitim-öğretim çalışmalarına başlanılan okulumuzun ilk müdürü Sadiye AKICI olmuştur ![]() okulumuz ilkyıl 24 mezun vermiştir ![]() Yenikent İlköğretim Okulu Ankara Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / SİNCAN Adı: YENİKENT İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Atatürk Mah ![]() ![]() Telefon Numarası: 3122771004 Faks Numarası: 3122771073 E-mail Adresi: 305915@meb ![]() ![]() Web Adresi: ANKARA - SİNCAN - Yenikent İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|