Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, bilgileri, ilköğretim, manisa, merkez, muradiye, okulu

Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Manisa

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Manisa

Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu İletişim

Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Yıl 1922

Yunanlılar kahraman ordumuzun ve fedakâr milletimizin müşterek ve cansiperane çalışmaları ile yenilmiş ve denize dökülmüştür Her tarafı yer yer yanmış olan vatan, tekrar hürriyetine kavuşmuş ve Mustafa kemal 1923 yılında, 29 Ekim' de, bu asil millete yakışır bir idare tarzı olarak Cumhuriyeti ilân etmiştir Bu sırada Anadolu'daki ölüm-kalım mücadelesine katılmış yurt evlâtlarından Rumeliler de çeşitli bölgelere iskân edilmişlerdir Ayrıca Yunanistan, Yugoslavya, Bulgaristan'daki birçok soydaşımız da yabancı boyunduruğundan kaçarak Anadolu'ya akın etmiş, onlar da muhtelif yurt bölgelerine yerleştirilmişlerdir

Yıl 1924

Manisa-İzmir demiryolu üzerindeki Muradiye Köyü'nün muhacir evlâtlarının okuması için bugünkü Belediye Konağı'nın bulunduğu ve Rumlar tarafından 1903 yılında inşa edilen binada bir ilkokul faaliyete geçirilmiştirÖğretim Arap harfleri ile yapılmaktadır İlk öğretmeni, 1901 doğumlu Hamdi oğlu, Konya Darûlmuallim Mektebi mezunu Ahmet Şevket Efendi (Yılmaz)'dir

1924-1926 yılları arasında iki yıl çalışan Ahmet Şevket Efendi (Yılmaz), daha sonraları Manisa'da gezici Başöğretmenlik yapmış ve 17 Ocak 1958'de vefat etmiştir Bu iki yıllık öğretmenliği sırasında Ahmet Şevket Efendi'ye, 1877 doğumlu ve Manisa İdadisi mezunu Mehmet Salih Efendi isimli bir zat yardım etmiştir Muradiye Okulu'nun bu ikinci öğretmeni de 1957 yılında vefat etmiştir

Üçüncü öğretmeni Gül Hanım isminde bir hanımdır Gül Hanım 1924 yılı Mart-Ekim ayları arasında 7 ay çalışmış ve 1924 yılı Mart ayında vefat etmiştir Gül Hanım okulun ilk bayan öğretmeni şerefini de taşımaktadır
Daha sonra Zekeriye Zihni Efendi 1925-1926 yıllarında, Sabri bey ve Feride hanım 27 Eylül 1927' den 1929' a kadar öğretmenlik yapmışlardır

Yeni Türk Harfleri ile ilk defa öğretim yapan Şükrü Efendi, 7 Mart 1928 ile 30 Şubat 1931 tarihleri arasında görev yapmış ve Manisa 8 Eylül İlkokulu Başöğretmenliği'ne atanmıştır 1956 yılında vefat eden şükrü Efendi aynı köyde (Muradiye'de) Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü olarak ta görev yapmıştır

Bundan sonra sırası ile birçok öğretmen görev yaparak 1937 yılına gelinmiştir

Yıl 1937

Okul mevcudu 232'ye yükselmiş ve bugünkü Belediye Binası bu kadar öğrenciyi barındıramaz hale gelmiştir Bu hale çözüm olarak köyde yoğun bir çalışma başlamıştır Büyük bir okul yapma girişimi halk, öğretmenler ve hükümetin desteği ile gerçekleşme safhasına gelmiştir

19 Mayıs 1937

Bu binanın yapılması ile yıkılan iki katlı binanın temel atma töreni icra ediliyor O devrin çalışkan Valisi Lütfi Kırdar ve Başöğretmeni Avni Tuncay bu davayı ve hadiseyi açıklayan özlü ve veciz birer konuşma yapmış, bir bayram havası içinde Lütfi Kırdar temele ilk harcı koymuştur

Muhtar Kadir Duygulu zamanında (1937-1939) İlyas Devrim (1939-1940) 7 ay kadar ve Şevki Devrim (1940-1944) muhtarlıkları zamanında devam ederek 7 yıl 5 ay 10 gün sonra bitirilerek 29 Ekim 1944 tarihinde büyük ve parlak bir törende eğitim öğretime açılmıştır

Törene zamanın Maarif Vekili Hasan Âli Yücel başta olmak üzere, Manisa milletvekilleri, İzmir Valisi Refik Şefik Soyer, Manisa Valisi Ali Rıza Çevik, Manisa Belediye Reisi Avni Gemicioğlu ile Maarif Müdürü Bilâl Kutluğ ve çok kalabalık bir halk kitlesi katılmıştır

Ayrıca Manisa'dan hususi surette getirilen Belediye Bandosu milli marşlar ve oyunlar çalarak törene heyecan katmıştır

İnşaat:

İnşaatta insan gücü olarak 3200 amele çalışmış 52300 TL harcanmıştır

Okulun açılış merasimine müteakip topluca vasıtalar ile bugünkü Orman Fidanlığı'nın olduğu yere gidilmiş, orada da fidanlık müessesesinin temel atma törenleri yapılmıştır

Okulun açılış merasiminde Çullu Bey'in (Faslı Necip) gösterdiği büyük ilgi ve misafirperverlik asla unutulamaz Bütün sofra takımları ve merasim salonunun hazırlanması Çullu Bey'in gayreti ile yapılmıştır Çullu Bey ayrıca, tören esnasında misafirlere ikram edilmek üzere 1000 kg üzüm suyu ile binanın yapımında kullanılmak üzere 1100 TL gibi büyük bir bağışta bulunmuştur Kendisini rahmetle anıyoruz Köy halkından o anda bakkallık yapmakta olan Lütfi Akın'a Tayyare Piyangosu'ndan 25000 TL gibi büyük bir ikramiye düşer Bu hayırsever vatandaşımız da 500 TL harcayarak okulumuzun ikinci katındaki koridor zeminini süsleyen çini taşları döşetir O' nu da rahmetle anıyoruz Fakir vatandaşın alın teri ve emeği, zenginlerin maddi güçlerinin birleşmesi ile yükselen bu irfan abidesine emeği geçenleri saygıyla anar, milli eğitim adına kendilerine teşekkürü bir borç biliriz Okul bahçesini süsleyen çam ağaçlarının fidanları Karşıyaka Orman Fidanlığı'ndan getirilmiş ve 1944 yılında okulun açılması ile birlikte dikilmiştir Okulun bulunduğu yer eskiden tarla, bağ, bataklık olduğundan bakımsız idi (1 Şubat 1958 tarihine kadar Başöğretmen Halil Erdoğan'ın araştırmalarından yararlanılmıştır)

1958-1960 yılları arasında okulun kol duvarları tamamlandı 14/04/1961 tarihinde Büyük Atatürk'ün Büstü okulumuza kazandırıldı Okul bahçesinde, duvarlarında, kapılarında zaman zaman değişikliklerin yapıldığı görülmüştür 1971 yılında Okul ve Öğrencileri Koruma derneği tarafından ikinci kata çıkış merdivenleri ve giriş holünün ahşap kısımları beton ve mozaik kaplama ile değiştirilmiştir Pencerelerin çoğunun ahşap doğramaları değiştirilmiştirBina genellikle çatısından olmak üzere 3-5 yılda bir tamir edilmektedir

1985 yılına gelindiğinde okul binasının normal öğretime yetmediği ve hayli eskimiş olduğu göze çarpmaktadır Zamanın okul idarecisi görevi gereği durumu üst makamlara bildirmiş, bunun üzerine 1985 yılı Mayıs ayında yapılan incelemeler sonucu tamiratın 5 milyon TL'sına çıkacağı anlaşılmış ve bu paranın 1985 yılyı için temini mümkün olmadığından tamir işleminden vazgeçilmiştir Okulun çeşitli yerlerinde görülen arızalar yüzünden tekrar Belediye Başkanlığı'na, Milli Eğitim Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yazılar yazılmış, Bayındırlık yetkililerince iki defa incelettirilmiş, sonuç olarak binanın kullanılmasının ve tamirinin uygun olmadığı kanaatine varılmıştır

Her ne kadar binanın kullanılması sakıncalı görüldü ise de 1985 yılı için ödenek yokluğu gerekçesi ile yapılacak bir işlemin olmadığı anlaşılmıştır

1986 yılı Şubat ayında, yeni yılın bütçesinden yararlanmak amacı ile okul idarelerince yeniden çalışmalara başlandıHalk adına istekleri dile getirmesi için Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği kuruldu Bundan sonra dernek yöneticileri ile Okul İdaresi elele büyük bir heyecan ile çalıştı Bu arada pek çok kişi ve kuruluştan tenkit ve karşı çıkmalar oldu ise de sonunda yeni bir okul yapılmasında karar kılındı Halen mevcut hizmet binasının ihalesi 17 Nisan 1986 günü yapıldı

Eski binanın tuvaletleri yıkılarak, altı adet çam ağacı kesildi Ağaç kökleri çıkarılarak bina enkazı kaldırıldı ve yeri tesviye edilerek müteahhide teslim edildi 25 Temmuz 1986 tarihinde temel kazılara başlandı Çeşitli güçlükler, eksikler ve engeller aşılarak binanın inşaatı bitirilmiştir

Binanın inşaatı bitti ise de, arkasında bulunan 275 metrekarelik bir arsa özel mülk olduğundan ve istimlâk edilmediğinden, binanın tretuvarını, kanalizasyon yapımını, kol duvar ve çevre düzenlenmesini, kısaca okulun açılmasını aylarca ertelemiştir Bu eksiklikleri ile birlikte bina 8 Şubat 1988 tarihinde Milli Eğitim ve Gençlik Müdürlüğü'ne kullanılmak üzere ve eksikliklerin kurumca tamamlanması şartı ile Bayındırlık Müdürlüğü yetkililerince (Geçici Kabul ile) teslim edilmiştir

Eski okul binası Bayındırlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen "Oturulamaz Raporu" ile 1993 yılında yıktırılmıştır 1993 yılında okul bahçesinin batı kısmına eğitim amaçlı müştemilat binası Okul Koruma Derneği tarafından yaptırılmıştır

16/08/1997 yılında çıkarılan 4306 sayılı yasa ile okulumuzda sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitim uygulamasına geçilmiştir Adı Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir Bu tarihe kadar okulumuzdan 3434 öğrenci diploma almıştır

1988 yılında (geçici kabul ile) hizmete açılan binada zamanla oluşan çatlaklar nedeniyle yapılan teknik incelemeler sonucu 1998 Eylül ayında temel takviyesi ve onarımı kararı alınmış ve uygulanmıştır Ancak 1999 yılının Nisan ayından itibaren aynı çatlaklar yine oluşmaya başlamış, 2000 ve 2001 yıllarında yapılan teknik incelemeler sonucu ikinci kez temel takviyesi ve onarımı kararı alınmış ve 06 Temmuz 2002 - 07 Kasım 2002 tarihleri arasında uygulama gerçekleştirilmiştir İki kez uygulanan temel onarımı ve takviyelerine rağmen 2003 yılı Şubat ayından itibaren çatlaklar yeniden oluşmaya başlamıştır Daha önceleri binanın batı yönünde görülmeyen çatlaklar bu yönde de oluşmaya başlamıştır Çatlaklar oluşmaya ve büyümeye devam etmektedir 17 Mart 2005 tarihinde okulumuzu ziyaret eden Manisa Valisi Sayın Orhan Işın'ın talimatları gereği, 22/03/2005 tarihinde İl Bayındırlık Müdürlüğü teknik elemanlarınca incelenen bina hakkında son teknik rapor henüz müdürlüğümüze ulaşmamıştır

Okulumuzun basketbol sahası 2001 yılı Ekim ayında Müteahhit İsmail Sağlam tarafından beton ile kaplatılmıştır 2001 yılı Kasım ayında Müteahhit İlyas Yılmaz tarafından okulumuzun müştemilat binasının güney kısmına 7 adet içme suyu musluğu yaptırılmıştırOkul Koruma Derneği ve Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinin doğu kısmına yakacak ve malzeme deposu yaptırılmıştır Müştemilât binasının alt kısmına 2001 yılı Eylül ayında Okul Kantini, aynı binanın zemin katına Ana Sınıfı yaptırılmıştır

Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: 236 246 80 08
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: İnönü Mah Vatan Cad No:1 Muradiye
Okulun Web Adresi: http://muradiyeataturkakciomebk12t r/
Okulun E-Posta Adresi: 397251@mebk12tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Muradiye Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com