08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Toki İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Manisa
Toki İlköğretim Okulu Hakkında - Toki İlköğretim Okulu Tanıtım - Toki İlköğretim Okulu Resimleri - Toki İlköğretim Okulu İletişim

Toki İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Okulumuz ilk olarak 2007 yılında Eğitim ve öğretime açılmıştır,
Okulumuz bünyesinde 24 derslik 7 Lab Sınıf , 16 şube, 1 Müdür Odası, 3 Müd Yard Odası , 1 Kütüphane, 2 Araç-gereç odası, 1 Öğretmen odası ve Tuvaletler hizmete açık olarak kullanılmaktadır
III BÖLÜM
A- OKULUN BİNA DURUMU
a)-Binanın Özellikleri :Bina 2007 yılında Manisa Belediyesi ve Toki ortaklığı ile yapılmış olup 3 blok üzerine bodrum kat dahil 4 kat olarak inşa edilmiştir Her bir kat 1500 metre kare olup toplam 6 000 metre kare bina alanına sahiptir Okul bahçesi ise 5 dönümlük bir arazisi olup bahçesinde müstakil spor sahaları, yürüyüş parkurları, bankları ve çeşme ile öğrencilerin teneffüslerde sağlık bir dinlenme ve oyun ortamı sağlanmıştır Bina içi de dış görünümü gibi modern bir anlayış ile inşa edilmiş içerisinde her türlü donanım alt yapısını barındırmaktadır Engelli öğrencilerin kullanabileceği özel lavabo ve tuvaletlerin yanında yine bu öğrencilere yönelik olarak asansör sistemi kurulmuş yangın ikaz sistemi ile güvenlikli bir yapı inşa edilmiş ayrıca okul aile birliğince okul güvenliğini sağlamak amacı ile alarm ve kamera sistemi kurulmuştur 
b)-Laboratuar : Okulumuzda 7 laboratuar sınıf bulunmakta olup bunlardan 2 si Fen lab olup, içi donanımı yapılmış ve gerekli ders araç gereçleri ile minimum standartlarda dersler için hazır hale getirilmiştir Ayrıca 2 adet bilgisayar lab bulunmakta olup bu lab İşlevsel olarak kullanımı için gerekli olan bilgisayar donanım malzemeleri ile ilgili olarak gerekli başvurular milli eğitim müdürlüğü ve bakanlık düzeyinde gerçekleştirilmiş olup yaz döneminde lab malzemelerin gelmesi ve yeni öğretim yılında sağlıklı olarak kullanılmaya başlanacağı umut edilmektedir Her ne kadar bakanlığımızca karşılanacak olsa da okul aile birliğimizce gerekli çalışmaları yapılmış, görüşmeler sonucunda Manisa Org San de bulunan Vestel firmasının genel müdürleri düzeyinde yapılan görüşmeler sonucunda 25 bilgisayarlık lab yapımı ile ilgili çalışmalarda temmuz itibari ile sona erecek ve yeni dönemde okul aile birliğimiz yaptırmış olduğu lab hizmete girmiş olacaktır
Ayrıca 1 adet müzik dersliği bulunmakta olup bu dersliği içeriğine uygun şekilde dizayn edilip kullanıma sunulması içinde yine aile birliğimiz Manisa da bulunana Hyundai satış firması ile gerekli görüşmeleri yapmış ve bu çalışmanın onucunda 7 milyar tl lik sponsorluk için başvuru yapılarak cevap beklenmektedr
Geriye kalan 2 adet resim ve teknoloji lab derslik olarak hizmet vermektedir
Okulumuzda 1 kademe sınıflarını tümünde 2 kademe sınıflarının birkaçında bilgisayar ve projeksiyon cihazları bulunmaktadır
c)-Okul ve Sınıf Kitaplıkları : Okul ve sınıf kitaplıklarımıza 350 adet kaynak kitap ve 12 takım 100 temel eser kazandırılarak öğrencilerimizin faydalanması için hazır hale getirilmiştir Okuma masaları sandalyeleri ve dolap gibi demirbaş malzemeleri sağlanmış olup 1 adette bilgisayar kazandırılarak alışların bilgisayar ortamında takip ve tasnif çalışmaları yapılmaktadır Ayrıca il halk kütüphanesi ile de ilişkiye girilerek her ay okulumuza koleksiyon hizmeti ile birlikte 150 hikaye kitabı getirilerek öğrencilerimizin imkana sunulmaktadır
e)-Diğer Sosyal Faaliyetler : Okulumuzda 12 adet sosyal kulüp kurulmuş olup bu kulüpler belirledikleri faaliyet planları çerçevesinde çalışmalarını yapmaktadır
Bu bağlamda;
Okulumuzda Huzurevi Atkasan Fabrikası ve Müzeye geziler düzenlendi
Okul bahçesinde çevre günlerinde ağaç dikimi ve bahçe düzenlemesi çalışmaları yapılmıştır 20 adet zeytin 10 adet ıhlamur, 10 adette defne ağacı dikilmiş 2 adette çınar dikilerek çalışmalar sonuçlandırılmıştır
İl Sivil Savunma Müd eşliğinde okulda sivil savunma ilkyardım ve deprem tatbikatları yapılarak 1 dk dan daha az sürede okulun boşaltılması sağlanarak ilk tatbikat deneyimimiz de gerçekleştirilmiştir
Okulumuzda basketbol futbol atletizm badminton halk oyunları jimnastik satranç kursları da bu bağlamda çalışmalarına devam etmekte olup, yıl içinde il genelinde ve eğitim bölgesi genelinde düzenlenen karşılaşmalar katılmışlardır
İzci ünitelerimizde 2 rehber öğretenimizin eşliğinde kurulmuş olup yıl sonu izci töreni okulumuz ev sahipliği yapmıştır
Yıl içinde 2 defa teknoloji tasarım sergi açılarak il milli eğitim şube müdürlerizmiz ve müdür yardımcılarımızca açılışı yapılıp öğrencilerimizin eserleri değerlendirilmişti Ayrıca teknoloji tasarım dersi ile ilgili olarak 8 9 10 haziran tarihleri arasında kültür sitesinde bir de okul sergisi açılacaktır
Beslenme ve Hijyen konularında yıl içinde 1 kademe öğrencilerimize yönelik eğitim seminerle il sağlık müdürlüğümüzün ilgili birimince ortaklaşa olarak düzenlenmiştir
Çanakkale Haftası içinde Türkiye genelinde düzenlenen “Çanakkale’ye Mektup” adlı yarışmada okulumuz öğrencisi 4 lük kazanarak İstanbul’a gidip ödülün öğretmeni eşliğinde almıştır
Fen Bilimleri alanda “Tasarruflu Teleferik” adlı projemiz il elemelerini geçerek bu alanda da gelecekte çok daha iyi çalışmaların olabileceğini bize göstermiştir
Okul güvenliği ve okulda şiddet konusunda il emniyet müdürlüğümüzce okulumuzda asayiş ve trafik alanında seminerler düzenlenmiştir
f)-Bahçenin durumu : Okul Bahçemizde bulunan futbol sahasını kale direkleri düzenlenmiş zemin temizlenerek toprak saha haline getirmiştir Ayrıca basket sahasında da gerekli pota voleybol direkleri ve çizim çalışmaları ders öğretmenin tarafından tamamlanmış 2 adette masa tenisi masası okulumuza kazandırılmıştır Bahçede ayrıca artezyen çalışması yapılarak sulama konusunda da tasarruf sağlanmış ve bahçemizin muhtelif yerlerine çöp kovaları, oturmak için bankalar yerleştirerek bahçe düzenlemesi gerçekleştirilmiştir
Toki İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: 2362601 / 23628826
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Güzelyurt Mah 2 Etap Toki Konutları No: 12
Okulun Web Adresi: http://toki meb k12 tr/
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Ulaşım Bilgileri: Taşımalı ( A /Y Kayapınar, A /Y Emlakdere, Tilki Süleymaniye, Karakoca, Sarıkaya ve Güzelköy ) ve Güzelyurt Mahallesinde ikamet eden Öğrenim çağındaki çocukların Temel Eğitimini sağlamak
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok
Toki İlköğretim Okulu Resimleri :
Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr - meb gov tr
Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız
|
|
|