|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ilköğretim, karatay, konya, mahmut, okulu, paşa, sevket |
![]() |
Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Karatay Konya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Karatay KonyaMahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Hakkında - Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Tanıtım - Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Resimleri - Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu İletişim ![]() Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Konya Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Tarihçesi: Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu, ilk olarak 1923 yılında Durak Fakih Mahallesi Nuh Efendi Çıkmazında Hatice Hanım'ın evinde HAMİDİYE İNAS RÜŞTİYESİ (KIZ ORTA OKULU) olarak açılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OKULA İSMİN VERİLİŞİ HareketOrdusu Komutanı Mahmut Şevket Paşa’nın Sadrazamlığı zamanında, görevi başında, “Hürriyet”uğruna şehit edilmesi, merhumun yüksek dirayet ve meziyeti göz önündebulundurularak Çukur Mektebin adı 1923 yılında Mahmut Şevket Paşa İlkokulu olarakdeğiştirilmiştir ![]() Mahmut ŞevketPaşa İlkokulu Konya Maarifinde uzun yıllar büyük varlıklar göstermiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Vahit Konağınınbulunduğu yere, 1958-1959 yılında 3 katlı bir okul yapılarak Köprübaşı veMahmut Şevket Paşa İlkokulları bu yeni binaya taşınmışlardır ![]() ![]() 1997-1998Eğitim Öğretim yılında ilkokulların ilköğretim okuluna dönüştürülmesiyle MAHMUTŞEVKET PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU adını almış ve bu şekilde eğitim öğretim hayatına devametmiştir ![]() 1999-2000Eğitim Öğretim yılından itibaren mevcut bina ihtiyaca cevap veremez halegelmiş, bunun üzerine 06 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KONYA / KARATAY Adı: MAHMUT SEVKET PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ZİNCİRLİKUYU ÇELEBİ MAH ![]() ![]() Telefon Numarası: 3323511932 Faks Numarası: 3323506030 E-mail Adresi: 723486@meb ![]() ![]() Web Adresi: - http://www ![]() ![]() ![]() Mahmut Sevket Paşa İlköğretim Okulu Resimleri: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|