Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dirik, ilköğretim, izmir, karşıyaka, kazım, okulu

Kazım Dirik İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kazım Dirik İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Kazım Dirik İlköğretim Okulu Hakkında - Kazım Dirik İlköğretim Okulu Tanıtım - Kazım Dirik İlköğretim Okulu Resimleri - Kazım Dirik İlköğretim Okulu İletişim

Kazım Dirik İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz,1911 yılında Maarif Müdürü Tevfik Bey’in yardımı ile Kelerli Köyü Okulu olarak yapılmıştırOkul arsasının Kelerli Köyü Muhtarı Eyüp Oğlu Hasan AĞA bağışlamıştırDönemin Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Efendi Okul yapımında maddi ve manevi katkılarda bulunmuştur
Okula atanan MSuphinin çalışmaları ile okulun yapımı tamamlanmıştırO yıllarda Memba-i İrfan adıyla eğitim veren okulumuz 1914 yılında yeni bir okul yapılmak amacıyla kapanmıştır
1928 yılında Harf Devrimi ile adı ;Kelerli Köyü Okulu olmuştur1932 yılında onarım için çalışmalara başlanmış ancak ihtiyacı karşılanamayacağı anlaşılarak ,dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik Beyden devlet katkısı istenmiştir1935 yılında Vali Kazım Dirik tarafından temeli atılan okul binası 1938 yılında tamamlanarak Örnekköy İlkokulu olarak Eğitim ve öğretime başlamıştır
1940 yılında köy bütçesinden 510 metrekare arsa satın alınarak okula verilmiştirBöylece okulun toplam alanı 4561 metrekareye ulaşmıştır
1959 yılında okula yeni bir bina eklenerek okulun adı Kazım Dirik İlkokulu olmuştur
29 aralık 1989 tarihinde gece çıkan bir yangınla bu bina tamamen yanarak kül olmuşve yerine şimdiki binası yapılarak 1992-1993 öğretim yılından itibaren 8 yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür
1994 -1995 öğretim yılında Vali Kutlu AKTAŞ tarafından ilk binanın yarısı ortapedik özürlülerin, diğer yarısı da Zihinsel Özürlüler derneğinin kullanımına verilmiştir
1998 yılında Zihinsel Özürlüler deneği çiğlide yer yaptırarak taşınmışlardıro binanın yarısı okulumuza katılarak dört derslik kazanmıştırOrtapedik özürlülerin derneğininde kullandığı okulun diğer yarısınında okulumuza katılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır
Ayrıca Okul bahçesinde bulunan Duymazlar Spor Kulübüne verilmiş olan küçük bina 07102004 yılında boşaltılarak yerine 2005-2006 eğitim öğretim yılında bir derslikli Ana Sınıfı binası yapılmıştır
17 derslik 1 Teknoloji Tasarım dersliği 1 Bilgisayar laboratuarı 1 Fen ve Teknoloji laboratuarı 1 Çok Amaçlı Salon 1 Kütüphane
1 spor Odası 1 Müdür Yardımcısı Odası 1 Müdür Odası 1 Psikolojik Danışman Odası 1 Öğretmenler Odası 1 Arşiv Odası 1 Okul Aile Birliğ Odası 1 Hizmetli Odası 1 Anasınıfı 1 Anasınıfı Mutfağı hizmet vermektedir

Kazım Dirik İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Karşıyaka
Okulun Telefonu: 232 365 58 81
Okulun Faksı: 232 367 15 74
Okulun Adresi: 1595 skNo:103
Okulun Web Adresi: http://okulwebmebgovtr/35/12/287305/indexhtml
Okulun E-Posta Adresi: 287305@mebk12tr
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Kazım Dirik İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com