Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afyonkarahisar, bilgileri, ilköğretim, okulu, sultandağı, yakasenek

Yakasenek İlköğretim Okulu Bilgileri Sultandağı Afyonkarahisar

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yakasenek İlköğretim Okulu Bilgileri Sultandağı Afyonkarahisar

Yakasenek İlköğretim Okulu Hakkında - Yakasenek İlköğretim Okulu Tanıtım - Yakasenek İlköğretim Okulu Resimleri - Yakasenek İlköğretim Okulu İletişim

Yakasenek İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Yakasenek İlkokulu 1927 yılında açıldı Ali amca oğullarından Ali Cenkızın evinin bulunduğu yer köy konağı idi Köy konağının zemin katı okul olarak açılmış olup üçüncü sınıfa kadardı Yakasenek ilkokuluna 1927 yılında Gedilli Emin Efendi vekil öğretmen olarak atandı Sonra İshaklı’lı Mustafa Efendi asil öğretmen olarak atandı Köy konağında dört yıl eğitim öğretim gördükten sonra imece usulü ile beş sınıflı bir okul yaptırıldı 1932 yılında eğitim öğretime açıldı Bu okulun yapımı kış ayında olduğundan okulda çalışan ustaların hemen hemen hepsi soğuktan hastalanarak zamanla ölmüşlerdir 1932 yılından sonra bu okulun yanına bir okul daha yapıldı İki tane de lojman yapıldı İlk olarak 1942 yılında Salim Bozdağ Yakasenek yerlisi olarak ilk memur ve ilk öğretmen olarak tarihe geçmiştir Daha sonra Şevket Gün atandı En fazla öğrenci bulunduğu yıl 1976-77 öğretim yılıdır 520 öğrenci, 20 öğretmen görev yapmıştır

YAKASENEK ORTAOKULU

Ortaokul ilk defa 11/11/1969 tarihinde eğitim öğretime açıldı Yakasenek belediyesinin otel olarak yaptırdığı çatısız beton yığma binada 90 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır İlk müdürlüğüne Bolvadin Lisesinden fen bilgisi öğretmenlerinden Bünyamin Yağmen Uğurel görevlendirilmişti Bu görevi bir ay kadar yürüttükten sonra asil okul müdürlüğüne Niğde Bor Altınhisar Orta okulu matematik öğretmeni Denizli’ li Mehmet Özkaya atandı

Yakasenek Ortaokulu yaptırma yaşatma derneği başkanı aynı zamanda belediye başkanı olan Mehmet Ateş ve belediye veznesi Ali Akkuş’un gayretleri ile şimdiki ilköğretim binasının bulunduğu 9999,88 m2’lik alana ortaokul temeli Kasım 1971 yılında atılmıştır 1973 yılında tamamlanan okul binasına taşınılmış ve eğitim öğretim burada yapılmaya başlanmıştır Ancak okulun inşaatı ile ilgili olarak müracaatlara binaen 200 bin lira ödenek 1 Kat için gönderilmiş Yapılan ihale sonunda müteahhit Hakkı Özsu tarafından yapılması istenilmiştir 1 Kat inşaatı kısmen tamamlanmış okulun doğu kısmında kalan iki sınıfın üst beton plakası atılamamış

Şiddetli esen lodos tarafından doğu kısmındaki sınıfın duvarları öğrenciler derste iken yıkılmış, okulun bu hali ile yıkılacak korkusu ile zamanın Sultandağı Kaymakamı Mehmet Doğan, Afyon valisi Mehmet Saracoğlu, Afyon Bayındırlık Müdürü Nazım Temizer bayındırlık teknik elemanları okulun yıkılmasına bu hali ile birinci katın zemin katı tehdit ettiği görüşü ile okulun derhal boşaltılmasını rapor ettiler Okul eğitim öğretim için tekrar ilk eğitim öğretim gördüğü binaya taşındı Çok zor şartlar altında eğitim ve öğretim sürdürüldü Okula zamanın Okul müdürü Kazım Koç ve Okul Katibi Abdil Korkman’ın büyük gayretleri ile iki milyon TL ödenek daha tahsis ettirildi Bu miktarda okulun yapımına ve faaliyete geçmesine yetmedi Ardından dört milyon TL ödenek daha tahsis ettirildi

Okulun kaba inşaatı bitirildi Yakasenek’in fahri hemşehrisi iş adamlarından Osman Hattat tarafından da okulun zemin katı giriş kapısı ile birinci katın tüm kapı çerçeve doğramaları tam anlamı ile yaptırıldı Okul şimdi ilköğretim okulu olarak kullanılan kendi binasına taşındı Ancak çatısı olmadığından devletin yapmış olduğu bütün masraflar ile halkın yaptığı masrafların heder edileceğinin bilincine varılmıştı Zamanın belediye başkanı Salim Bozdağ, Okul Müdürü Kazım Koç, yine okul katibi Abdil Korkman, Öğretmenleri Mustafa Başıbüyük, Zeki Akyıl, Orhan Aksu, Musa Er, Menekşe İçöz, C Cazibe Coşkundere, hizmetli Mustafa Yeşil, Mustafa Özbay ve Hasan Demir geceleri marangozhanede, Sandıklı sorkundan getirtilen tomruklar sabahlara kadar biçildi

Kasaba halkından Erkekoğlu Hüseyin Türkkan ve Cılız Mehmet Uzundan ödünç borç para alındı Zamanın sultandağı kaymakamı Murat Yıldırım tarafından köye hizmet götürme birliğince kiremitleri temin edildi Zor şartlar altında meydana getirilen bu okul binasından sonra okulun ihata duvarı yapımına başlandı Yakasenek taşıyıcılar kooperatifi emrinde bulunan 60 adet kamyon Afyon’dan taş getirdiler ve ihata duvarı tamamlandı Daha sonra okul ağaçlandırılması yapıldı

1998 Yılında Okul Müdür Vekili Osman UYANIR’ın çabaları ve koruma derneğinin katkılarıyla okul, Merkezi Sistem Kalorifer ısınma sistemine geçmiştir

2000 yılında ise Okul Müdür Vekili Bayram BAŞ, Müdür Yardımcısı Tayfun ERBEK,Belediye Başkanı Necati KORKMAN’ın gayretleriyle pencere ve ıslak mahal kapıları PVC’ye dönüştürülmüştür Yine okul idaresi tarafından okulun boş ve kullanılmayan yerlerine geleceğe yönelik okula ekonomik katkı sağlaması beklenen vişne ağaçları dikilerek bir faaliyet yürütülmüştür

2001 yılında meydana gelen Afyon depreminde okulumuz hasar gördüğü için Eğitim-Öğretim, yaklaşık bir yıl eski İlkokul, şimdi düğün salonu olarak kullanılan binada yapıldıTamiratı yapılan okulda Eğitim-Öğretime devam edilmektedir

Yakasenek İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Sultandağı
Okulun Telefonu: 272 676 60 06
Okulun Faksı: 272 676 60 06
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi: http://yakasenekmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: yakasenekiookuluhotmailcom
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Yakasenek İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com