Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, bingöl, ilköğretim, imkb, merkez, okulu, sarayıcı

İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Bingöl

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Bingöl

Bingöl'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Bingöl Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Bingöl Merkez'deki İlköğretim Okulları İlköğretim Okulları - İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu Tanıtımı - İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu Resimleri - İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZ

Okulun Tarihçesi:

Cumhuriyet Kuruluşundan önce nahiye olan Bingöl (Çapakçur) da ilk defa açılan okul Sarayiçi İlkokuldur Bu okulun açılışı 1908 yıllarına rastlar İlk açılışında 3 yıllık İlkokul olarak öğretime başlar Bu okula 1913 yılında Rüştiye mektebi eklenmiştir Okul I Dünya savaşı sırasında Öğretmensiz kaldığı için zaman zaman devreler halinde kapanıp açılmıştır 1928 yılında çevrede çıkan olayların etkisiyle kapatılmak durumunda kalmıştır Aynı okul olayları etkisinin ortadan kalkmasıyla 1928 yılında 3 yıllık İlkokul olarak öğretime açılmıştır1936 yılında itibaren 5 yıllık İlkokul olarak devam edecek duruma gelmiştir 1936 yılında il merkezi olarak olan Bingöl’ün tek İlkokul olan Sarayiçi İlkokulu Çapakçur’un Saray mahallesinde kerpiçten halkın yardımıyla yapılan bir bina içerisinde öğretimi sürdürmekte idi Öğrenci sayısının artması ve yerleşim alanın il merkezi olmasıyla devlet tarafında yerde 5 derslik binası yeniden yapılmıştır

Bu binaya zaman zaman ekler yapılmasıyla okul binası 1971 yılı Bingöl depremine kadar hizmet vermiştir Depremde yıkılan okul binası, mahallenin de kültür semtine taşınmasıyla kültür mahallesinde 6 derslikli İlkokul yapılarak Sarayiçi İlkokulu adıyla varlığını devam ettirmeye çalışmıştır Bu binaya 1982 yılında 2 derslik ilave edilmiştir

Bu binalarda 1998 yılına kadar hizmet verilmiştir Ancak İlkokulların İlköğretim okullarına dönüştürülmesi sonucu bu binalar yetersiz gelince ilave 2 derslik binaya karşılamadan ana hizmet binası yıkılarak 4 katlı18 derslikli modern bir bina olarak 16 Kasım 1988 tarihinde hizmete açılmıştır Okulun adı da Sarayiçi İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir 1 Mayıs 2003 depreminden sonra 2004 yılında 8 derslik İMKB Sarayiçi İlköğretim Okulu olarak Eğitim-Öğretime devam etmektedir

OKULUN ADININ NEREDEN GELDİĞİ:

Yaptığımız araştırmaya göre okul adının kesin olarak nereden geldiği bilinmemektedir Ancak şu iki rivayetten birine göre ad aldığı anlaşılmaktadır

1-Osmanlı imparatorluğu döneminde nahiye merkezi olan Çapakçur’un ileri gelenlerinin aynı semte oturduğu, bunları oturduğu semte çevresine göre daha görkemli, gösterişli ve saray tipli yapılar olması nedeniyle bu semte Saray mahallesi denilmiştir Okulda bu mahalle içinde yapıldığından adını mahalleden alarak Sarayiçi İlköğretim olarak kalmıştır

2-Nahiye merkezinin ileri gelenlerinden Aziz Efendi ( Mütevelli zade )’nin yapı itibariyle büyük saray gibi bir evi varmış Çevre halkı çocuklarını okutmak için sözü geçen Aziz Efendi ye durumu bildirirler Aziz Efendi devletten izin alarak kendi konağında bir odayı vererek burada öğretime başlanmasını sağlar Aziz Mütevelli zade’nin sarayı içinde İlköğretime bu binada devam eder ve adını Aziz Efendi’nin sarayı içinde aldığı rivayet edilir

OKULUN YETİŞTİRDİĞİ BÜYÜKLER:

Okul ilde açılan İlkokul olmasından ötürü birçok büyüklerimizin yetişmesinde rolü olmuştur Okuma- yazmanın çok düşük olduğu zamanda etrafında Eğitim-Öğretim ışığı saçan Sarayiçi İlköğretim okulundan aşağıda adları görevleri yazılı kişiler yetişmiştir

İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu Bingöl Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, İmkb Sarayıcı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: İMKB SARAYICI İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: KÜLTÜR MAHALLESİ OGUZHAN CAD KAZIM KARABEKİR SOK

Telefon Numarası: 4262131056

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi: 467099@mebk12tr

Web Adresi: BİNGÖL - MERKEZ - İMKB Sarayıcı İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com