|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ankara, bilgileri, ilköğretim, okulu, onuncu, yenimahalle, yıl |
![]() |
Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Bilgileri Yenimahalle Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Bilgileri Yenimahalle AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Yenimahalle'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Tanıtımı - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Resimleri - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Hakkında TARİHÇEMİZ Okulumuz Yenimahalle İlçesine bağlı, şehir merkezine 4,5 km uzaklıkta, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde, 9 ![]() ![]() ![]() Okulumuz Cumhuriyetin onuncu yılında ( 1933 ) bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ONUNCU YIL YATI MEKTEBİ olarak Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yaptırılmış ve 01 Ocak 1934 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır ![]() ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanlığının katkısı ve zamanın Ankara Valisi Nevzat Beyefendinin yakın ilgisi, okulun çabuk bitirilmesinde etkili olmuştur ![]() Okulun ilköğretim yılında üç sınıfta öğrenim gören elli öğrencisi vardı ![]() ![]() ![]() Atatürk, yatılı ilkokullar ile ilgili görüşünü şöyle açıklamıştır: Yatılı ilkokullar açılarak birkaç ilin yavruları bir araya getirilecektir ![]() Okul 1952 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile birlikte ortak kullanılmaya başlanmıştır ![]() ![]() ![]() Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / YENİMAHALLE Adı: ONUNCU YIL İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ATATÜRKORMANÇİFTLİĞİ GAZİ ÇOCUK YUVASI İÇİ NO:81 Telefon Numarası: 3122110215 Faks Numarası: 3122110240 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: ANKARA - YENİMAHALLE - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|