Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, ilköğretim, okulu, onuncu, yenimahalle, yıl

Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Bilgileri Yenimahalle Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Bilgileri Yenimahalle Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Yenimahalle'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Tanıtımı - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Resimleri - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Hakkında

TARİHÇEMİZ

Okulumuz Yenimahalle İlçesine bağlı, şehir merkezine 4,5 km uzaklıkta, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde, 9500 metre kare arsa üzerinde bulunmaktadır Okulumuzun güneyinde Devlet Mezarlığı ve Orman Genel Müdürlüğü, kuzeyinde Silahtar Caddesi ve Devlet Demir Yolları Gazi Durağı, doğusunda Atatürk Orman Çiftliği Süt Fabrikası, batısında Atatürk Orman Çiftliği lojmanları vardır

Okulumuz Cumhuriyetin onuncu yılında ( 1933 ) bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ONUNCU YIL YATI MEKTEBİ olarak Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yaptırılmış ve 01 Ocak 1934 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır Okul Ankara ilinde açılan seksen ikinci okuldur Okul girişinin üstünde, dış cephe duvarında bulunan O harfi ve içerisindeki Ç harfi Orman Çiftliği?ni sembolize etmektedir

Milli Eğitim Bakanlığının katkısı ve zamanın Ankara Valisi Nevzat Beyefendinin yakın ilgisi, okulun çabuk bitirilmesinde etkili olmuştur

Okulun ilköğretim yılında üç sınıfta öğrenim gören elli öğrencisi vardı Okulun öğretim usulünde, iş prensibi esas tutulmaktaydı İş prensibi; gösterilecek dersin, üzerinde işleyerek ve çalışarak çocuğa öğretilmesi demekti

Atatürk, yatılı ilkokullar ile ilgili görüşünü şöyle açıklamıştır: Yatılı ilkokullar açılarak birkaç ilin yavruları bir araya getirilecektir Bunun eğitim birliği, yurt sevgisi, kardeşlik duygusu üzerinde yapacağı etki büyüktür

Okul 1952 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile birlikte ortak kullanılmaya başlanmıştır Binanın üst katını Gazi Kız Yetiştirme Yurdu, alt katını Onuncu Yıl İlköğretim Okulu kullanmaktadır Onuncu Yıl İlköğretim Okulu, bina tapusu 1983 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilerek ev sahibiyken kiracı durumuna düşürülmüştür
Onuncu Yıl İlköğretim Okulu Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Onuncu Yıl İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Onuncu Yıl İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Onuncu Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Onuncu Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ONUNCU YIL İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: ATATÜRKORMANÇİFTLİĞİ GAZİ ÇOCUK YUVASI İÇİ NO:81

Telefon Numarası: 3122110215

Faks Numarası: 3122110240

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: ANKARA - YENİMAHALLE - Onuncu Yıl İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com