Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arıburun, bilgileri, çanakkale, ilköğretim, merkez, okulu

Arıburun İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Çanakkale

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arıburun İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Çanakkale

Çanakkale Arıburun İlköğretim Okulu Hakkında - Arıburun İlköğretim Okulu Tanıtımı - Arıburun İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Arıburun İlköğretim Okulu Resimleri

Arıburun İlköğretim Okulu Çanakkale Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Arıburun İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Arıburun İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Arıburun İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Arıburun İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ARIBURUN İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Cevatpaşa Mahallesi Derince Sokak No 5 Çanakkale
Telefon Numarası: 2862172049
Faks Numarası: 2862141156

ARIBURUN İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

Okulumuz Cevatpaşa Mahallesinin Kocatepe semtine yapıldığı için evvela adı “KOCATEPE İLKOKULU” olarak adlandırılmıştır Sonradan il Daimi Encümen’inin 10 Kasım 1975 tarih ve 399 sayılı kararı ile Arıburun Savaşlarından esinlenerek ve mahalli olması isteğiyle “Arıburun İlkokulu” olarak değiştirilmiştir

OKULUN YAPILIŞI VE ÖĞRETİME BAŞLAMASI

Okulumuzun inşaatı 1 Temmuz 1974 tarihinde Müteahhit Mustafa Taştan’a verilerek başlamış ve 21 ağustos 1975 tarihinde tamamlanmıştır Kontrolünü bayındırlık Müdürlüğünden Orhan Sayın yapmıştır Okul binasına 998995 lira harcanmıştır
Okul iki katlı olup 12m dershanesi bir öğretmenler odası, müdür odası, üç tane küçük oda ve iki koridor ve 6 kabinlik iki tuvaleti vardır Bina dıştan dışa 544 m2’dir
Bahçe duvarları ayni müteahhit tarafından 19 temmuz 1976 yılında bitirilmiştir 133579 lira harcanmıştır1696 m2 bahçesi vardır Okul bahçesi 1976 kasım ayında ağaçlandırılmıştır
Okul 20 Ekim 1975 pazartesi günü 18 mart okulundan ayrılarak gelen beş sınıf sekiz subye ile 214 öğrenci ve 8 öğretmenle öğretime başlamıştır İlk mezunlarını 1975-1976 öğretime yılında vermiştir

biz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com