Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyet, ilköğretim, merkez, nevşehir, okulu

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez İletişim - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Merkez Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu

669 m2 arsa üzerine iki katlı, yığma kargir bina olarak yapılmış olup, 1926 yılında Cumhuriyet İlkokulu olarak eğitim-öğretime başlamıştırOkul binası, eski Hükümet Konağı’nın (Paşa Konağı) batısında, Atatürk Bulvarı üzerinde merkezi bir yerdedirOkulun ana cadde üzerindeki giriş kapısı 1928 yılında demirden elde dövülerek yapılmıştır Bahçesinde, İstiklal ve Gazi Mustafa Kemal Paşa adına yaptırılmış iki tane tarihi mermer çeşme bulunmaktadır1976 yılına kadar, bu binada başarılı bir biçimde eğitim-öğretim sürdürülmüştür Öğrenci sayısının fazla olması ve bu binanın yıpranması nedeniyle mevcut okulun kuzeyine, zemin katında çok amaçlı salon ve üst katlarında idare odaları ve on iki derslikten oluşan iki katlı yeni bir bina yaptırılmış olup, 1976 yılında bu yeni binada eğitim-öğretime başlanmıştırEski bina 1983 yılında restore edilerek Öğretmen Evi’ne dönüştürülmüş ve halen hizmetini sürdürmektedir Eski okul binamızın, Öğretmen Evi olarak hizmete açılmasıyla birlikte oyun bahçesinin yarısı da Öğretmen Evi’nin hizmetine ayrılmıştırOkulumuz, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde ilimizi başarıyla defalarca temsil etmiştir Ayrıca, okulumuz verdiği kaliteli eğitim-öğretimle milletvekilleri, belediye başkanları, bürokrat, iş adamları ve toplumumuza hizmet vermekte olan mümtaz şahsiyetlerin yetişmesinde katkıda bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir1926 yılında ilkokul olarak eğitim ve öğretime başlayan okulumuz, 1997 – 1998 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık ilköğretim okulu uygulaması ile birlikte Cumhuriyet İlköğretim Okulu adını almıştır I Kademede ki öğrenci sayısının kalabalık olması nedeniyle 6 sınıfa geçen bir çok başarılı öğrencisini başka okullara göndermek zorunda kalmıştır İlköğretim Okulu olarak üç yıllık bir aradan sonra, ilk mezunlarını 1999 – 2000 Eğitim-Öğretim yılında vermiştir İlk mezunlarını sınav sonuçlarıyla birlikte, eğitim-öğretim yarışında ilkokulda olduğu gibi, ilköğretim okulları arasındaki yarışta kendisinin de olduğunu kabul ettirmeye başlamıştırNevşehir’de tek çiftli öğretim yapan okul olması nedeniyle, Okulumuzun normal eğitime geçirilmesi amacıyla 2001 yılında Eski Vali Konağı olarak bilinen bina yıkılarak, yerine 11 derslikli ek bir bina daha yapılmış ve okulumuzda normal öğretime geçilmiştir2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren ise okulumuzda yeniden ikili öğretime geçilmiştir
Serenayın Günlüğü (Serenay'a Teşekkürler )
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: KARASOKU MAH SÜER SOK NO 2
Telefon Numarası: 3842131090
Faks Numarası: 3842135203
kaynak :webrehberi biz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com