Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, balıkesir, bilgileri, gönen, ilköğretim, okulu, sarıköy

Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir

Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Gönen'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtımı - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1911 yılında Gönen İlçesinde bulunan Sayın Milletvekilimiz Hacim Muhittin ÇARIKLI’nın Kaymakam olduğu yıllarda Sarıköy’e gelmiş, en kıdemli öğretmenimiz olan Zülfikar Efendi’yi yanına çağırarak burası için bir Rüştiye Okuluna ihtiyaç olduğunu söylemiş ve halkın yardımını istemiştir

Bu durum üzerine başta Zülfikar Efendi olmak üzere Belediye Reisimiz İbrahim Çavuş, İsmail Çavuş, Hüsnü Bey’in babası İsmail Ağa, mahalle Muhtarları ve adı geçmeyen değerli ağaların da yardımları ile bu bina 460 liraya yapımı için ustaya verilmiştir Balkan Harbi zamanında yapımına başlanan bu okul 1913 yılında tamamlanmış ve bu yıldan itibaren İptidai Mektep olarak öğretime başlamıştır Bunun üzerine Eski Okul da muvakkaten Rüştiye olarak kabul edilmiştir

Sayın öğretmenimiz Zülfikar Efendi bu okulda 18 yıl, Eski Okul’da ise 13 yıl öğretmenlik yapmıştır Eski Okul da halk tarafından 1892 yılında yapılmıştır Bu okul Emas ( Kız Mektebi ) olarak saraya mensubiyeti ile tanınan Armutlu Köyü’nden Kör Ahmet Bey tarafından yaptırılmıştır

ZÜLFİKAR EFENDİ’NİN HAYATI

Zülfikar (Ebcioğlu) Efendi 1862 doğumlu olup Elazığ’ın Harput ilçesindendir Tahsil amacı ile İstanbul’a gelmiş, o zamanın fenni ve dini bilgilerini Beyazıt’ta (Tavşan Taşında) Ruznameci Ali Efendi Medresesinde okuyarak elde etmiştir Tahsilini tamamladıktan sonra bir inceleme gezisine çıkarak Nahiyemize gelmiş ve evlenerek burada kalmıştır Memleketin çocuklarını bilgisiz gören Zülfikar Efendi, Çocukları yetiştirmek ve memleketin ilim irfan yolunda için kendisinin burada kalmasının uygun olacağını düşünmüş ve vatani vazifesini burada yapmıştır Nahiyemizdeki ileri gelen yaşlı halk hep onun yetiştirdiği kimselerdir Nahiyemiz Fındıklı Mahallesinin 63 no’lu hanesinde kayıtlı bulunan Zülfikar Efendi 07/12/1956 tarihinde vefat etmiştir

NOT: Bu tarihçe 30/11/1948 Salı günü Zülfikar Efendinin verdiği bilgilere göre yazılmıştır

Çağın gerekleri ile donanmış,

özgür düşünen bireyleri yetiştiren uygun eğitim ortamları

sağlamak için varız

Kendisi ve toplumla barışık,

milli ve evrensel değerleri benimsemiş,

bilgiyi üreten ve yöneten üstün yetenekli bireyler

yetiştirmek için varız

Çağın gelişen bilgi ve teknolojisinden

en verimli şekilde yararlanarak,

Türk Milletini

çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak

iyi bir yönetim anlayışı ile

eğitim sistemimizi ve eğitim kurumumuzu

örnek ve önder bir kurum haline getirmek
Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Balıkesir Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: SARIKÖY ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: FINDIKLI MAHOKULLAR CAD NO:2

Telefon Numarası: 2667741128

Faks Numarası: 2667741110

E-mail Adresi: 966183@mebk12tr

Web Adresi: BALIKESİR - GÖNEN - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com