|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atatürk, balıkesir, bilgileri, gönen, ilköğretim, okulu, sarıköy |
![]() |
Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen BalıkesirBalıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Gönen'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtımı - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında OKULUMUZUN TARİHÇESİ 1911 yılında Gönen İlçesinde bulunan Sayın Milletvekilimiz Hacim Muhittin ÇARIKLI’nın Kaymakam olduğu yıllarda Sarıköy’e gelmiş, en kıdemli öğretmenimiz olan Zülfikar Efendi’yi yanına çağırarak burası için bir Rüştiye Okuluna ihtiyaç olduğunu söylemiş ve halkın yardımını istemiştir ![]() Bu durum üzerine başta Zülfikar Efendi olmak üzere Belediye Reisimiz İbrahim Çavuş, İsmail Çavuş, Hüsnü Bey’in babası İsmail Ağa, mahalle Muhtarları ve adı geçmeyen değerli ağaların da yardımları ile bu bina 460 liraya yapımı için ustaya verilmiştir ![]() ![]() ![]() Sayın öğretmenimiz Zülfikar Efendi bu okulda 18 yıl, Eski Okul’da ise 13 yıl öğretmenlik yapmıştır ![]() ![]() ![]() ZÜLFİKAR EFENDİ’NİN HAYATI Zülfikar (Ebcioğlu) Efendi 1862 doğumlu olup Elazığ’ın Harput ilçesindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Bu tarihçe 30/11/1948 Salı günü Zülfikar Efendinin verdiği bilgilere göre yazılmıştır ![]() Çağın gerekleri ile donanmış, özgür düşünen bireyleri yetiştiren uygun eğitim ortamları sağlamak için varız ![]() Kendisi ve toplumla barışık, milli ve evrensel değerleri benimsemiş, bilgiyi üreten ve yöneten üstün yetenekli bireyler yetiştirmek için varız ![]() ![]() Çağın gelişen bilgi ve teknolojisinden en verimli şekilde yararlanarak, Türk Milletini çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak iyi bir yönetim anlayışı ile eğitim sistemimizi ve eğitim kurumumuzu örnek ve önder bir kurum haline getirmek Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Balıkesir Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / GÖNEN Adı: SARIKÖY ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: FINDIKLI MAH ![]() ![]() Telefon Numarası: 2667741128 Faks Numarası: 2667741110 E-mail Adresi: 966183@meb ![]() ![]() Web Adresi: BALIKESİR - GÖNEN - Sarıköy Atatürk İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|