|
|
Konu Araçları |
balıkesir, bilgileri, çamdibi, havran, ilköğretim, okulu |
Camdibi İlköğretim Okulu Bilgileri Havran Balıkesir |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Camdibi İlköğretim Okulu Bilgileri Havran BalıkesirBalıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Havran'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Camdibi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Camdibi İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Camdibi İlköğretim Okulu Hakkında OKULUMUZUN TARİHÇESİ VE BİNBAŞI SADIK BEY Aslen İstanbul ’lu olan Binbaşı Sadık Bey Seferberlikte uzun süre Bağdat ta kalmış, İstiklal Savaşı’nda da bir çok cephede topçu Binbaşısı olarak görev almıştır Düşmanın yurttan atılması sırasında düşmanı kovalamış yurdun kurtuluşundan sonra topçu alayı ile birlikte Burhaniye Yahya köyüne gelmiştir Topçu alayı Sahra topçu Birliği olarak daha sonra köyümüze yerleşmiştir Eğitime meraklı olan okulumuzun bulunduğu tepeyi yararak, bir bölük askerle okulun yapılmasına başlanmıştır Köylünün yardımıyla inşaatına başlanan okulun tuğlasını askerler yapmış, taşı ise Havran tepesinden çıkarmıştır Gerekli olan kereste köylü tarafından imece ile temin edilmiştir Okulun çatısı şu anda köy meydanı olan mevki de yerde çakılıp yukarı çıkartılmıştır Binbaşı Sadık Bey Havran ve Edremit’ teki yıkılan kiliselerden işe yarar malzemeleri okulun yapımında kullandırmıştır Edremit kilisesinden getirilen iki mermer arslan okulun bahçe merdivenlerinin iki yanını konulmuştur (çalınmıştır) Taşlar ise çeşitli yerlerde kullanılmıştır Okulumuzun merdivenlerinde kullanılan taşlarla, merdiven başlarındaki sütunlar ve okul giriş kapısının mermer kasası Havran kilisesinden getirilmiştir Okul salonundaki mermer oymalı ayna da Havran kilisesine aittir Ayrıca Cunda adasından da yapı için malzeme getirilmiştir İki kat üzerine yapılan okulun bodrum katı depo, üst katı ise iki derslikli bir salon olarak inşa edilmiştir Halen kiliselerin dört tane kapısı okulumuzun sınıflarında kapı olarak kullanılmaktadır Okulu açılışından sonra bir yıl daha köyde kalan Sadık Bey öğrencilerin yetişmesinde bizzat çalışmıştır Köyümüzden olan Binbaşı Sadık Bey’in emir eri Mustafa Dağlı vefat etmiştir Okulumuzun ön bahçesindeki çamlar o zaman emir eri olan bu şahıs tarafından dikilmiştir Okul çatısı o yıldan beri bir defa 1936’ da yılında onarım görmüştür 1970 yılında üst katta ki dershaneler bölünerek 5 dershane haline getirilmiştir Camdibi İlköğretim Okulu Balıkesir Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Camdibi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Camdibi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Camdibi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Camdibi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / HAVRAN Adı: CAMDİBİ İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Çamdibi Köyü Havran/Balikesir Telefon Numarası: 2664391011 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi: camdibi10@hotmailcom Web Adresi: BALIKESİR - HAVRAN - Camdibi İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|