|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balıkesir, bandırma, bilgileri, ilköğretim, okulu, vecıhıbey |
Vecıhıbey İlköğretim Okulu Bilgileri Bandırma Balıkesir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vecıhıbey İlköğretim Okulu Bilgileri Bandırma BalıkesirBalıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Bandırma Bandırma'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Vecıhıbey İlköğretim Okulu Tanıtımı - Vecıhıbey İlköğretim Okulu Resimleri - Vecıhıbey İlköğretim Okulu Hakkında Eski okul binamız Ermenilerden kalma iki katlı bir bina olarak 1975 yılına kadar ülkemize hizmet etmiştir Birinci Dünya Savaşında Ermeniler Bandırma’dan sürgün edildiler Boş kalan okul,askeri makamlar tarafından alınarak (Beşinci Menzil Çocuk Yuvası) adı ile bir yuva açıldı 1918 yılında tekrar dönen Ermeniler okula sahip çıktılar 1922 yılına kadar okulda kaldılar Kurtuluş Savaşı sonunda 17 Eylül 1922 tarihinde Yunanlılar Bandırma’dan kaçarken şehrimizi ateşe verip yaktılar Bu arada okulda yandı Kurtuluş Savaşından sonra İl Özel İdaresi arta kalan duvarlardan faydalanarak o günün parası ile sekiz bin lira harcayarak binayı onardı İlk olarak kız okulu yapıldı 1930 yılında da kız-erkek öğrencilerin bir arada okuduğu (2 Okul) olarak adlandırıldı Daha sonraları da Bandırma’nın kurtuluşunda (Ayyıldız Tepe’de) arkadaşları ile düşmana karşı çarpışırken şehit düşen 61 Alay Komutanı aziz şehidimiz Yarbay Vecihibey’in adının yaşatılması amacıyla okulumuzun adı Valilik Genel Meclisi’nin kararıyla (VECİHİBEY) olarak değiştirildi![]() ![]() Mevcut bina, ihtiyacı karşılayamadığı için 1964 yılında yeni inşa edilen beş derslikli, tek katlı okul binası hizmete girdi Toplam onbir dersane 1975 yılına kadar hizmet gördü 16 Mayıs 1975 tarihinde yerine yeni bir okul yapılmak üzere iki katlı eski okul yıkılmaya başlandı Yerine 1 385 000 liraya dört katlı ve 14derslikli yeni okul yapıldı 15 Eylül 1976 tarihinde yeni dört katlı okul binasında eğitim-öğretime başlandı![]() Yeni okulda eğitim-öğretime başlandıktan sonra ilk iş olarak okulun tüm demirbaş eşyaları Koruma Derneğimiz tarafından yenileri alınmak suretiyle değiştirildi 1977 yılında senelerdir bakım ve tamir yüzü görmeyen ve harap bir durumda olan okul ihata duvarları onarıldı Okul bahçemiz Bandırma Belediyesi tarafından asfaltlandı, bahçe duvarlarının üzerine ve okul kat pencerelerine demir parmaklıklar takıldı 1977 yılında Koruma Derneğince okul pencerelerinin bir bölümü pimapen yaptırılarak yenilendi 1982 yılında 6 Ana Jet Üs Komutanlığı ve vatandaş işbirliği ile okulumuza kalorifer tesisatı yaptırıldı![]() 1977-1982 yılları arasında okul binaları mevcut olmayan Atatürk Ortaokulu ve 1981-1982 yıllarında da Süleyman Şeker İlkokulu eğitim öğretimin okulumuzda yaptı ![]() Okulumuz gerek eğitim-öğretim açısından, gerekse sosyal faaliyetler açısından daima çevreye örnek olacak şekilde başarılı çalışmalar yapmış ve öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişirilmesi için tüm öğretmen kadromuz başarılı ve gayretli uğraşılar vermişlerdir İlçemizde yapılan ilkokullar arası bilgi ve kültür yarışmalarında ve Anadolu Liseleri sınavlarında ilk dereceleri alan okulumuz, çevreye adını ve çalışmalarını duyurmuştur![]() Vecıhıbey İlköğretim Okulu Balıkesir Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Vecıhıbey İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Vecıhıbey İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Vecıhıbey İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Vecıhıbey İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / BANDIRMA Adı: VECIHIBEY İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: GÜNAYDIN MAH 2 OKUL SOKAK NO:14Telefon Numarası: 2667183423 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: BALIKESİR - BANDIRMA - Vecıhıbey İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi biz - www meb gov trOkulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|
|