![]() |
Destek İlköğretim Okulu Taşova Amasya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Destek İlköğretim Okulu Taşova AmasyaAmasyadaki İlköğretim Okulları Hakkında - Destek İlköğretim Okulu Tanıtımı - Destek İlköğretim Okulu Hakkında - Amasya Taşova'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Destek İlköğretim Okulu Resimleri OKULUMUZUN TARİHÇESİ Cumhuriyet devrinden önce Destek Köyünde Mahalle Mektebi var idi;Bu mektepten çıkanlardan isteyenler daha ileri tahsil için Sepetli bucağındaki Medreseye giderler idi,Meşrutiyet yıllarında bucak merkezi Desteğe nakledilir ve burada 3 sınıflı ilk resmi okul açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1929 Yılında şimdiki okulun oyun sahasındaki yerde ahşap iki katlı,geniş bodrumlu yeni bir okul binası yapılarak,yeni harflerle eğitim öğretime devam edilir ![]() ![]() Binanın yetersiz kalması üzerine ,aynı yerde eğitim –öğretim esasına uygun iki katlı ve 5 derslikli ,iki öğretmen odası olan geniş salonlu ahşap iki katlı bir okul binası daha yapılır ![]() 1943 yılında okul binası depremle yıkılır ve öğretime bir ay ara verilir ![]() ![]() ![]() 1984-1985 öğretim yılında okulumuz ilköğretim olarak programa alınır ![]() ![]() ![]() ![]() MİSYON VE VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Öğrencilerimizi değişen ve bütünleşen dünyamıza uyum sağlayabilmek için gerekli davranış ve donanıma sahip yetiştirmek * Okul toplumunun tüm bireyleri sorumluluk alsın ve sorumlulukları doğrultusunda yetki ve inisiyatif kullansın ![]() * Öğrencilerimiz yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı olsunlar, fikir ve hareketleri ile öncülük etsinler ![]() Okul toplumunun tüm bireyleri hedeflerine ulaşmada ilkelerinden ödün vermesinler ![]() * Olumlu niteliklere sahip bir kültürümüz oluşsun ve okul toplumunun bireyleri bu kültürleri ile gurur duysunlar ![]() * Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın *Tüm alanlarda örnek okul olmak ![]() *Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini açığa çıkartıp gelişmesini sağlamak VİZYONUMUZ * Atatürk ilke ve inkılâpları ile donanmış *Kendi gücüne güvenen * Çevreleri ile barışık uyumlu * Araştırmacı ruhu gelişmiş * Çağın teknolojisini öğrenme ve öğretmeyi kendine amaç edinmiş, 21 ![]() Destek İlköğretim Okulu Amasya Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AMASYA / TAŞOVA Adı: DESTEK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Destek Kasabası Taşova / Amasya Telefon Numarası: 358341800 Faks Numarası: 3583418002 E-mail Adresi:Bilgi Yok Web Adresi: Destek İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|