Merkez İlköğretim Okulu Bozdoğan Aydın |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Merkez İlköğretim Okulu Bozdoğan AydınAydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Merkez İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Bozdoğan'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Merkez İlköğretim Okulu Resimleri TARİHÇESİ Okulumuzun tarihi Osmanlı dönemine dayanmaktadırÖnceleri küçük birkaç binada öğretim yapmış olan okulumuz, 1914 yılında "NUMUNE MEKTEBİ" adı altında Özel İdare tarafından yaptırılan bölgenin üç okulundan biri olarak eğitim öğretim çalışmalarına iki katlı sekiz dershaneli ahşap bir binada başlamıştır Bu binanın 1932'de çıkan bir yangın sonucu yanması üzerine tekrar birinci okul,ikinci okul olarak park ve civarındaki binalrda öğretime devam etmiştir Vaktiyle ondokuz bin liraya sigorta ettirilmiş olduğundan yanan binanın sigorta ücreti Özel İdareye ödenmiş, bu parayla 1932 yılında bugünkü okulun yapımına başlanmıştır 1935 yılında bazı sınıflar tamamlanarak öğretime başlamış, 1936'da tam olarak eğitim-öğretim hizmetine açılmıştır Okulumuz ilk yapıldığında üst kattaki sekiz dershane ve idare kısımdan oluşmuştu Sonra alt kattaki dört dershane, bir araçlar odası, üç depo, tuvaletler, dış sıvası ve tören alanı yapılmıştır OKULUMUZ İlk yapıldığı yıl bir müdür, sekiz öğretmenle hizmete başlamıştır Bugün de ek bina ile birlikte yirmisekiz derslikle 2008-2009 eğitim sezonuna devam etmektedir Okulumuzun ek binası 2004 yılında yapımına başlanmış ve 2005 yılı Eylül ayında eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir Ek binamız 18 derslik olarak 1 Fen Teknoloji sınıfı, 1 Bilgisayar Teknoloji sınıfıı, 1 Kütüphane, 1 Öğretmenler odası, 1 Memur, 1 Müdür Yardımcıları odası ve 1 Müdür odası olarak hizmet vermektedir Tarihinde birçok profesör,doçent,eğitim görevlisi ve çeşitli bürokratlar,subaylar yetiştiren okulumuz aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan önemli iş adamları mezun etmiştir Son 8 yılda Fen Lisesi,Anadolu Öğretmen Lisesi,Anadolu Lisesi ve diğer liselere önemli ölçüde öğrenci potansiyeli sağlamıştır735 öğrenci ve 44 personeli ile ilçemizin en büyük öğrenci ve öğretmen kapasitesine sahip olan okulumuzun 1997 yılında ilköğretim olarak statü değiştirdiği günden itibaren 8 köy ve yerleşim yerinden taşımalı öğrenci almaktadır İlçe merkezinden ve köylerden gelen çocuklarımızı kaynaştırarak birbirleri ile etkileşimlerini sağlamaya çalışıp,aynı zamanda tamamen şehirden öğrenci alan okullarla yarışarak SBS''ye ve liselere öğrenci hazırlamaktayız OKULUMUZUN FİZİKİ YAPISI Merkez İlköğretim Oklu A Blok ve B Blok olmak üzere 735 öğrenci ile eğitim � öğretimini iki binada sürdürmektedir Ayrıca öğrencilerimizin yararlandığı, 1 Basketbol, 1 Voleybol sahası ve bir tenis masası bulunmaktadır A Blok (Yeni Bina): 2 Anasınıfı , 3 tane IKademe; 11 tane II Kademe olmak üzere 16 sınıf, 1 Anasınıfı oyun salonu, 1 Anasınıfı mutfak ve Lavabosu, 1 Fen Laboratuarı, 1 Memur odası, 1 Öğretmenler odası, 1 Müdür Yardımcıları odası, 1 ders araç-gereç odası, 1 çok amaçlı salon ve 1 müdür odası olmak üzere toplam 25 odadan meydana gelmiştir B Blok (Eski Bina): 1 Bilgi Teknolojisi Sınıfı, 4 tane IIkademe, 7 tane I Kademe, 1 Arşiv odası, 1 Spor odası, 1 Öğretmenler odası, 1 Kütüphane, 1 sigara içme odası ve 1 Yardımcı Hizmetli Odası olmak üzere toplam 18 odadan meydana gelmiştir Bilgi Teknolojisi Sınıfı Bilgisayar Teknolojisi Sınıfı Laboratuarı 20+1 bilgisayarla öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve halkın hizmetindedir Okulumuzda Bilgisayar dersleri; 1-3 sınıf tüm öğrencilerine Sınıf Öğretmenleri,3-8 sınıf Öğrencilerine Bilgisayar Öğretmeni Yunus GÜL ve Elvan TÜRKÖZ tarafından verilmektedir Fen Laboratuarı Okulumuzda 1 adet Fen Laboratuarı bulunmakta; öğrencilerimizin ihtiyacını karşılamaktadır Anasınıfı Okulumuzda 2 adet anasınıfı ve 1 oyun salonu, 1 mutfağı bulunup çocuklarımız tam teşekküllü sınıflarda eğitimine devam etmektedir Kantin Kantinimizde öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek malzeme bulunmakta olup; hijyenik bir ortamda faaliyetini sürdürmektedir OKUL KADROMUZ Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür yardımcısı, 37 kadrolu öğretmen, 3 yardımcı personel olmak üzere toplam 43 personel bulunmaktadır Merkez İlköğretim Okulu Aydın Bozdoğan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Merkez İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Merkez İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Merkez İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AYDIN / BOZDOĞAN Adı: MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Okullar Cad N0:55 Bozdoğan Telefon Numarası: 2564141119 Faks Numarası: 2564141694 E-mail Adresi : Bilgi Yok Web Adresi: Merkez İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|