Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, güvem, ilköğretim, kızılcahamam, okulu

Güvem İlköğretim Okulu Bilgileri Kızılcahamam Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güvem İlköğretim Okulu Bilgileri Kızılcahamam Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Kızılcahamam'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Güvem İlköğretim Okulu Tanıtımı - Güvem İlköğretim Okulu Resimleri - Güvem İlköğretim Okulu Hakkında

GÜVEM KÖYÜ TARİHÇESİ VE TANITIMI

Okulumuzun bulunduğu köyün tarihçesi ile ilgili yazılı bir kaynak bulunamamış, ancak köy büyüklerinin anlattıklarına göre, eski köy bugünkü köyün batısındaki tepenin üstünde kurulu iken bir yangın sonucu tüm köy evleri yanmıştır Bu durumda çaresiz kalan köy sakinleri ne yapacaklarını, nereye yerleşeceklerini düşünürlerken, aralarından birinin: "Bana güvenin sizi iyi bir yere yerleştireceğim" demesi üzerine bugünkü köyün bulunduğu yere gelmişler ve buraya yerleşerek buranın adını da "Güvem" koymuşlardır

Diğer bir söylentiye göre ise; köy ismini Evliya Çelebinin de Seyahatname'sinde sözünü ettiği "Gövem" denilen yabani erikten almıştır 1937 yılında kurulan okulun ismi de; "Gövem İlkokulu" şeklinde olmuştur

Nahiye müdürlüklerinin ortadan kalkmasından sonra da telaffuzu zor olan "Gövem" in "Güvem" e dönüştürüldüğü düşünülmektedir

Bugünkü köyümüz, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı, ilçenin kuzey doğusunda iki dağın arasında Kürcü (Hamam Çayı)'nün eteğinde kurulmuştur

OKULUN TARİHÇESİ VE TANITIMI

Güvem İlköğretim Okulu ilk kez 1937 yılında "Gövem Köyü İlkokulu Başöğretmenliği" adı ile geçici olarak bugünkü caminin güneyinde geçici bir binada göreve başlamıştır

Binanın yetersizliği nedeniyle 1947'de halen mevcut olmayan binada eğitim-öğretime başlamıştır

Bu binanın da ihtiyacı karşılamaması ve ortaokul ihtiyacı belirmesi üzerine 1985 yılında inşaatına başlanan ve aynı yıl biten yeni binada, 1986-1987 öğretim yılında ilkokul ve ortaokul müdürlükleri ayrı olarak eğitim-öğretime başlamıştır

1993-1994 öğretim yılında ilköğretim okulu haline dönüştürülmüştür

2002 yılında yapılan 3 derslikli ek bina ile kaloriferli hale dönüştürülerek, kütüphane, fen laboratuarı, revir, arşiv, TV Odası, Çok Amaçlı Salon gibi birimler oluşturularak gerekli donanımları yapılmıştır

Okulumuz Güvem Köyü girişinde Kızılcahamam-Çerkeş yolu kenarında, İlçe Merkezine 18 Ankara?ya 110 Km mesafede bulunmaktadır

Okulumuz halen Merkez Taşımalı İlköğretim Okulu statüsünde çevre 18 köyden gelen öğrencilerle eğitim-öğretimi sürdürmektedir

VİZYONUMUZ

İlgili veli, motivasyonu tam öğretmen ve hedefi olan öğrenciler ile
Çevrede, bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli,

model bir okul olmaktır

Misyonumuz

Biz, Güvem İlköğretim Okulu Olarak;

Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyetine ve Anayasasına karşı görev ve sorumluluklarını bilen; bireyler yetiştirmek;

Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip,

İnsan haklarına ve demokrasiye saygılı ve topluma karşı sorumluluk duyan; Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı ve Özgüveni tam bireyler yetiştirmektir

Güvem İlköğretim Okulu Ankara Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Güvem İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Güvem İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Güvem İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Güvem İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: GÜVEM İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Güvem Nahiyesi Kızılcahamam / Ankara

Telefon Numarası: 3127456089

Faks Numarası: 3127456089

E-mail Adresi:guvemilkogretim@gmailc om

Web Adresi: ANKARA - KIZILCAHAMAM - Güvem İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com