|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahırlı, akkise, atatürk, ilköğretim, konya, okulu |
![]() |
Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Konya Ahırlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Konya AhırlıAkkise Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Akkise Atatürk İlköğretim Okulu İletişim ![]() Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Konya Ahırlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Tarihçesi: Okulun bulunduğu Akkise Kasabasının tarihi Anadolu Selçuklularına dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() Akkise Kasabası Toros dağlarının kuzeyinde Suğla Gölünün kenarında Ahırlı ilçesine bağlı ve Konya merkeze 90 km uzaklıkta 3500 nüfusu olan bir kasabadır ![]() Kasabada bulunan okulun tarihi gelişimi ise şu şekildedir: 1850li yıllardan Cumhuriyet Dönemine kadar şu andaki okul bahçesinin kuzey giriş kısmında iki katlı ahşap bir okulda eğitim-öğretimin yapılmış olduğu söylenmesine karşın elimizde bulunan bulgu ve belgelere göre okulumuzun bilinen en eski tarihinin 1923 yıllarına dayandığı görülmektedir ![]() ![]() 1924te çıkarılan Tevhid-i Tedrisat kanunuyla birlikte 3 yıl süreli (1,2 ve 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 1965 yılında 800 lira ihale bedeliyle yapımına başlanan ve 1967de eğitim ve öğretime açılan tek katlı binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam edildi ![]() ![]() Okulumuz, 1991e kadar Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verirken,1991 yılında Ahırlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlanarak hizmet vermeye devam etmiştir ![]() ![]() 2005 yılına kadar normal eğitimle iki binada eğitim-öğretim sürdürülmekte iken Valilik kararı gereği eski okul binasının yıkılmasına binaen okulumuz ikili öğretime geçmiş ve iki katlı binada eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir ![]() 2006 yılında yapımına başlanılan ve 2007 yılı şubat ayında inşaatı biten 8 derslikli ek okul binasının yapımıyla birlikte tekrar normal öğretime geçmiş ve toplam 20 derslik,1 labaratuvar,1 resim-iş atölyesi,1 bilişim teknolojisi sınıfı,1 teknoloji tasarım sınıfında , 1 ana sınıfı ve 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KONYA / AHIRLI Adı: AKKİSE ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: HENGEME MAHALLESİ-BOZKIR YOLU ÜZERİ-AKKİSE KASABASI Telefon Numarası: 3324837234 Faks Numarası: 3324837234 E-mail Adresi: Akkise Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|