Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazi, ilköğretim, karaman, kemal, mustafa, okulu

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Karaman

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Karaman

Karaman Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Hakkında - Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Tanıtım - Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Resimleri - Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu İletişim

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun inşaatına 1923 yılında başlanmış,1928 yılında eğitim öğretime geçilmiştirO yıllarda Karaman’ın ilçe olması ve kamu binalarının yetersiz olmasından dolayı binanın bazı bölümleri sağlık ocağı ,ilköğretim müdürlüğü,akşam sanat okulu olarak da kullanılmıştır Bununla birlikte asıl amacı olan eğitim öğretim faaliyetlerini 1928’den beri kesintisiz olarak sürdürmüştürCumhuriyetin ilk yıllarında yapılan okulumuzu Alman mimarisine uygun olarak Almanlar inşa etmiştir Karaman’daki Selçuklu eseri olan bir kütüphane yıkılarak taşları bodrum katta kullanılmıştır İşlemeli taşların ise trenlere yüklenerek götürüldüğü söylenmektedir Götürüldüğü söylenen işlemeli taşların akıbeti hakkında herhangi bir kayıt mevcut değildirOkulumuz 1947 ve 1982 tarihlerinde devlet tarafından tamir ettirilmiştirAynı yıl okulumuz Konya Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tarihi eser kabul edilmiştir1982 yılından sonra okulumuzda yapılan tamir ve tadilatlar bu kuruldan izin alınarak Okul Aile Birliği imkanlarınca yaptırılmıştır2007 yılından bu yana okulumuz bahçesine yaptırılan yeni binamızda eğitim ve öğretim faaliyetine devam edilmektedirEski binamızda Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak kullanılmaktadır

İLETİŞİM İÇİN:

Okulumuzun telefon numarası:2131963

Faks Numarası: 3382146396

Adresi: ALIŞAHANE MAH 1 ISTASYON CADDESI GAZI MUSTAFA KEMAL İLKÖĞRTİM OKULU-KARAMAN

e-mail adresimiz: karamangaziioo@hotmailcom

Web Adresi : http://wwwkaramangazik12tr/indexphp

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com