Apa İlköğretim Okulu Konya Çumra |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Apa İlköğretim Okulu Konya ÇumraApa İlköğretim Okulu Hakkında - Apa İlköğretim Okulu Tanıtım - Apa İlköğretim Okulu Resimleri - Apa İlköğretim Okulu İletişim Apa İlköğretim Okulu Konya Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Apa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Apa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Apa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Apa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Apa İlköğretim Okulu Tarihçesi: Okulumuz adını Kasabanın adından almıştır1960 yılında Apa Barajı inşaatı nedeni ile Eski Apa Köyü bugünkü yerine taşınmış okul binasının parasıyla bugünkü yerine iki derslikli bir okul bir OKUL E‐POSTA 709895@mebk12tr OKUL WEB ADRESİ wwwapamebk12tr OKUL KODU 709895 OKUL TELEFONU 443 71 75 OKUL FAX OKUL ADRESİ Apa Kasabası Çumra APA İLKÖĞRETİM OKULU OKUL İDARECİLERİ Ali Emrah Görmek Okul Müdürü Çağdaş Turan Müdür Yardımcısı ŞUBE SAYISI 5 DERSLİK SAYISI 11 MÜDÜR YARDIMCI SAYISI 1 BT SINIFI SAYISI 1 ÖĞRETMEN SAYISI 14 HİZMETLİ SAYISI 1 ÖĞRENCİ SAYISI 250 ÖĞRETİM ŞEKLİ Normal Öğretim OKULUN KISA TARİHİ taşınmış, , lojman ile öğrenci tuvaletleri inşa edilmiştir2006 yılında okulumuzun mevcut olan bahçesine 3 katlı 9 derslikten oluşan yeni okul binası inşa edilmiş olup, okulumuz taşıma merkezi haline gelmiştir Okulumuza taşımalı olarak Apa dışından Apasaraycık, Tahtalı, Yenimescit, Çukurkavak köylerinden öğrenci gelmektedirÖğrenci sayımız 2009‐2010 eğitim öğretim yılında 250'dirOkulumuzda suan:1 derslik anasınıfı 5 derslik 1 kademe ve 5 sınıf 2 kademe okutulmaktadır Apa İsminin nereden aldığı ise Kuvvetli olan bir görüşe göre burası Apa Beyinin bulunduğu merkezdir Apasaraycık Köyü ile Dineksaray Köyleri buraya bağlı bir beylik durumundadır Gerek köy isimlerinden gerekse Dineksaray Köyündeki bir saray kalıntısından bu anlaşılmaktadır İkinci görüşe göre Buhara tarafından anlaşma için gelen insanların düşmana görünmemek için sürünün anlamına gelen “apalan”kelimesinden esinlenildiği söylenilse de bunun çok zayıf bir ihtimal olduğu sanılmaktadır Apa İlköğretim Okulu Resimleri: biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|