Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aslı, mccormickçeviren, satılıkpatricia, telseren

Satılık-Patricia Mccormick-Çeviren: Aslı Telseren

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Satılık-Patricia Mccormick-Çeviren: Aslı Telseren

Her yıl yaklaşık 12000 Nepalli kız, aileleri tarafından bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde Hindistan’daki genelevlere seks kölesi olarak satılıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın tahminine göre, dünya çapında her yıl yaklaşık yarım milyon çocuk, seks tacirlerinin mağduru oluyor

Satılık için yaptığım araştırmalar esnasında, çok sayıda Nepalli kızın uzak köylerden alınarak Kalküta’nın genelevler bölgesine götürüldüğünü öğrendim Ayrıca, kızları genelevlerden kurtarıp onlara tıbbi destek sağlayan, mesleki eğitimler veren ve onları topluma yeniden kazandırmak için çaba harcayan yardım ekipleriyle de görüşmeler yaptım

Ama kuşkusuz en dokunaklı ve etkileyici olanları, genelevlerden kurtulan kadınlarla yaptığım görüşmelerdi Bu genç kadınlar, birçok insanın, “tarif edilemez bir dehşet,” olarak ifade ettiği şeyi yaşıyorlar Ama bu durumu yüksek bir sesle dile getirerek, oldukça asil ve cesur davranıyorlar

Bazılarının hikayesi, ülkenin en ücra köylerini kapı kapı gezerek iyi bir iş sözü veren yabancılarla evlerini terk eden kızlara, gerçekte ne olduğunu anlatıyor Bazıları da, Nepal ve Hindistan sınırda devriye gezen kişilerin, ailesinden ayrı yolculuk eden genç kızları nasıl kaçırıldıklarını anlatıyor Ve de bazıları da, kendilerini 300 dolar gibi bir paraya satan babaları, ağabeyleri, kocaları ve amcalarıyla mahkemede nasıl yüzleştiklerini

Bu kitap, bunca acıya göğüs geren bu genç kadınlar onuruna yazılmıştır

Patricia McCormick
Çeviren: Aslı Telseren
Maya Yayınları
Nisan 2009, 150 Sayfa

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com