Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baudrillard, jean, nesneler, sistemi

Nesneler Sistemi - Jean Baudrillard

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nesneler Sistemi - Jean Baudrillard

Nesneler Sistemi - Jean Baudrillard kitap tanıtımı - kitap özeti

kitabın künyesi

Yazar: Jean Baudrillard
Yayınevi: Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi
Çevirmen: Oğuz Adanır
Sayfa sayısı: 247
ISBN: 9789756193200
Basım tarihi: Şubat 2010
Kategori: Araştırma / Eleştiri / Deneme

Kitap hakkında

İnsanlar her zaman satın almış, sahip olmuş, zevk almış ve para harcamışlardır Ancak bütün bunları yaptıkları için “tüketici” olarak nitelendirilmemişlerdi İlkel toplumlara özgü şölenler, feodal senyörün cömertliği, XIX yüzyıl burjuvasının lüks harcamaları, tüketim denilen alanın dışında kalan konulardı Tüketimin çağdaş toplum için geçerli bir terim olmasının nedeni, daha güzel ve daha çok yemek yememiz, daha çok imge görüp mesaj okumamız, daha çok ev eşyası ve ıvır zıvır sahibi olmamız değildir Tüketim toplumunda tüketimin kendisi bizatihi bir gereksinim haline gelmiştir İnsan artık ihtiyaç duyduğu için tüketmiyor, tüketmeye ihtiyaç duyuyor Jean Baudrillard bu kitabında tüketim toplumunun mekanizmalarını ve onun nesneler sistemini çözümlemeye çalışıyor

Kapak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com